Dansk teleproducent skal have ny topchef

Jesper Mailind forlader RTX Telecom for at afløse Jens Moberg på topposten i rådgivningsselskabet Alectia.

Jesper Mailind tiltræder senest til april 2013 direktørposten i Alectia, hvor han nu er næstformand i bestyrelsen. Foto: RTX Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Topchefen for den aalborgensiske teleudstyrsproducent RTX Telecom, Jesper Mailind, forlader selskabet for at blive ny administrerende direktør i rådgivningsfirmaet Alectia, hvor han afløser Jens Moberg.

Jesper Mailind blev i juni 2009 administrerende direktør for RTX Telecom, som producerer trådløst teleudstyr. Han kom fra GN Resound.

Bestyrelsen for RTX Telecom med bestyrelsesformand og tidligere TDC-topchef Jens Alder i spidsen er gået i gang med at søge en efterfølger for Jesper Mailind, som har en opsigelsestid på seks måneder men forlader RTX, så snart der er en afløser på plads. Ifølge Jens Alder sker det dog senest med udgangen af april 2013.

Næstformand i bestyrelsen

Jesper Mailind har brugt de seneste tre år på at få RTX Telecom bragt tilbage på rette spor efter mange års tilbagegang. Han kender sin nye virksomhed i forvejen, da han er næstformand i dens bestyrelse.

Jens Moberg har meddelt sin bestyrelse, at han ønsker at koncentrere sig om bestyrelsesarbejde. Han var i mange år hos Microsoft og var dengang en af de højest placerede danskere i den internationale IT-verden. Siden blev han topchef i elbiloperatøren Better Place, som han skulle bygge op i Danmark. Her var han til august 2010. Han kom til Alectia i marts 2011, hvor han afløste den tidligere CSC-chef i Danmark, Ingelise Bogason.

Bestyrelsesformand i Alectia, Erik Hovgaard, kaldet det »meget tilfredsstillende«, at den nye topchef allerede kender virksomheden så godt.

RTX har hovedsæde i Nørresundby, Alectia i Virum nord for København.