Dansk telemarked skæmmer pænt Telenor-regnskab

Telenor opjusterer forventningerne til hele året på trods af en skuffende bundlinje og et udfordret dansk telemarked.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Telenor kommer pænt gennem andet kvartal, dog med en skuffende bundlinje, og opjusterer forventningerne til årets driftsmargin på trods af et udfordret dansk telemarked. 

Omsætningen er samlet set på 26.803 millioner norske kroner og dermed lidt over markedets forventninger, som var 26.708 millioner norske kroner ifølge estimater indsamlet af SME Direkt.

Bundlinjen er lidt dårligere end ventet, nemlig 4,8 milliarder norske kroner mod ventet 5,1 milliarder kroner.

»Jeg er glad for at kunne melde om stærk præstation for vores aktiviteter i Sverige og Malaysia samt vækst i Pakistan, Bangladesh og Indien. Dog er det danske telemarked fortsat udfordrende. Driftsresultaterne i dette kvartal understreger fordele ved at have en vel-diversificeret koncern,« siger Jon Fredrik Baksaas, der er administrerende direktør for Telenor-koncernen.

Han hæver forventningerne til den underliggende driftsmargin, så 2014 nu ventes at overgå 2013, hvor den var 34,5 procent. Tidligere var forventningen en stabil underliggende EBITDA-margin.

I Danmark koster driften af forretningen 68 millioner norske kroner i andet kvartal.

Telenor har vendt kundeflugten siden andet kvartal sidste år, hvor antallet af abonnenter faldt med 31.000. I andet kvartal i år kom der 26.000 nye kunder til, blandt andet på grund af indgåelsen af en række kontrakter med større erhvervskunder samt nye initiativer inden for forudbetalt telefoni.Inden for fastnettelefoni falder antallet af abonnementer med 5.000, mens af antallet abonnementer på faste internetforbindelser falder med 3.000.