Dansk telebranche får ny topchef

Ny direktør hentes i IT- og Telestyrelsen.

Den kommende direktør for den danske telebranche, Jakob Willer. Fold sammen
Læs mere

Den danske telebranche henter chefen for den nye danske overvågning af Internet som ny direktør.

39-årige Jakob Willer, der blandt andet stod i spidsen for Højhastighedskomitéens sekretariat og siden 1997 har været ansat i IT- og Telestyrelsen, afløser Ib M. Tolstrup som direktør for Telekommunikationsindustrien (TI), der er brancheforeningen for den danske telebranche.

Godt kendt i televerdenen

Jakob Willer er uddannet cand. scient. pol. fra Københavns Universitet og har beskæftiget sig med telebranchen i årevis. Han har ledet IT- og Telestyrelsens markedskontor, som blandt andet holder øje med pris- og konkurrenceudviklingen blandt teleselskaberne, og dermed kender han branchen særdeles godt. Han havde netop overtaget ansvaret for det nye IT-sikkerhedskontor, som er ved at bygge Danmarks forsvar mod hackere og andre internetangreb op.

Hans hovedopgave bliver nu at styrke telebranchens omdømme og at sikre, at den får en mere fremtrædende placering i den erhvervspolitiske debat. I sin tid i IT- og Telestyrelsen har han formået at kommunikere de ofte teknisk indviklede problemstillinger på en måde, hvor de fleste kan være med.

Omsætter for 40 milliarder

Ib M. Tolstrup går på pension med udgangen af august efter 14 år på posten. Han har været med, siden Telekommunikationsindustrien blev oprettet i 1996 og har skullet forsøge at tale med en stemme, selv om medlemmerne bestemt ikke altid har været enige om, hvad branchen skulle mene. Den rolle kender Jakob Willer fra det tilsvarende meget politisk prægede arbejde med teleregulering.

Telekommunikationsindustriens medlemmer omsætter samlet for over 40 milliarder kroner og tæller flere end 16.000 medarbejdere.

»Ib M. Tolstrup er gennem de seneste 14 år blevet synonym med teleindustrien. Han fortjener en stor tak for den utrættelige indsats, som han har lagt på vegne af TIs medlemmer, og den betydning, han har haft for branchen,« siger formanden for TI, erhvervsdirektør i Telenor, Jesper Hansen.