Dansk tegnestue bag twister-tårne i Miami

Arkitekterne i Bjarne Ingels' tegnestue BIG vil med sine beboelsestårne i Coconut Grove med bygherrens ord "redefinere begrebet luksus".

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det anerkendte danske arkitektfirma BIG har designet noget, der givetvis kommer til at vække opsigt i ferie- og velhaverenklaven Coconut Grove. I 2014 vil de to usædvanlige beboelsestårne på hver 20 etager, som BIG har tegnet, stå parat til at fange både beboere og forbipasserendes opmærksomhed.

Årsagen til, at bygningerne meget vel kan komme til at tiltrække sig opmærksomhed, er, at de er snoede. Lidt i stil med det, man kan se i Malmø i form af bygningen Turning Torso, vil de to Miami-ejendomme sno sig mod himmelen - og på den måde være med til at give beboerne frit udsyn til det omkringliggende område, der ifølge bygherren, Terra Group, inkluderer både den lokale marinaen og lufthavnen.

Se billederne: Sådan kommer BIGs Miami-tårne til at se ud

Byggeriet kommer til at indeholde 96 lejligheder, der bygherrens egne ord vil komme til "redefinere begrebet luksus".

"Grove ved Grand Bays imponerende æstetik og uovertrufne service går forrest i Coconut Groves udvikling og hæver barren til olympiske højder," siger stifteren af Terra Group Pedro Martin om sit kommende byggeri.

Der er ifølge Terra Group nærmest ingen ende på den luksus og velbehag, beboerne kommer til at opleve i de danskdesignede bygninger. Byggeriet ventes at gå i gang inden årets udgang, og de heldige beboere kan forvente at rykke ind i slutningen af 2014.

Lyder det interessant? Se billederne og døm selv