Dansk Supermarked vil skille sig af med Mærsk

Dansk Supermarked vil fodre sparegrisen med flere milliarder frem mod 2019, hvorefter pengene skal bruges til at købe sig ud af den tidligere storaktionær A.P. Møller-Mærsks ejerskab.

Pressemøde hos Dansk Supermarked tirsdag 7. januar 2014 om Salling 's overtagelse af Dansk Supermarked fra Mærsk. Her Per Bank CEO Dansk Supermarked. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I 2014 blev Dansk Supermarked Group selvstændig, da Salling-Fondene overtog aktiemajoriteten fra A.P. Møller-Mærsk og dermed erhvervede sig en ejerandel på 81 pct. Tilbage sidder A.P. Møller-Mærsk med 19 pct. af aktierne, som den administrerende direktør i Dansk Supermarked Group, Per Bank, gerne vil have fat i.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

»Vi har en stærk likviditet og pengestrøm på driften, som på sigt sikrer, at vi bliver i stand til at finansiere den sidste del af tilbagekøbet. Vi havde i begyndelsen af året 5 mia. stående, så selv om vi har skullet betale renter, har vi været gode til at samle penge sammen, så kan vi spare op til at købe de resterende aktier,« siger Per Bank til Jyllands-Posten Erhverv.

Selvom Dansk Supermarked ønsker at slippe af med Mærsk vil der dog på en række områder fortsat være tætte bånd. Koncernchefen i A.P. Møller-Mærsk, Nils Smedegaard Andersen, er stadig bestyrelsesmedlem i Dansk Supermarked Group og står blandt andet i spidsen for en massive forretningsudvidelse med internationale kapaciteter.