Dansk Supermarked vil have måltidskasser på krogen

Dagligvaregiganten Dansk Supermarked har købt 80 pct. af Skagenfood, der leverer fisk og måltidskasser til døren og vil dermed selv begynde at levere til danskerne.

Direktør Peter Bagge-Nielsen og Betinna Kühn pakker fisk til afsendelse . Her pakkes der i kasser. Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER

I dag leverer Skagenfood fisk og måltidskasser til 19.000 danskere, og det har været en succes. Men nu har firmaet, der har ægteparret Betina Kühn og Peter Bagge-Nielsen ved roret, alligevel solgt 80 pct. til Dansk Supermarked, der i fremtiden vil have del i fidusen med måltidskasser. Det skriver Børsen.

Ægteparret havde ellers planer om, selv at føre virksomheden videre i mange år endnu, men valgte alligevel at takke ja til prisen, som dog forbliver uoplyst.

»Vi valgte at tage et møde, selvom vi rent faktisk aldrig har været så lidt til salg. Skagenfood har været inde i en supergod udvikling, hvor vi har fået godt fat i måltidskassemarkedet, så vi havde ikke forventet et opkald eller spekuleret i det,« siger Betina Kühn til Børsen.

Skagenfood omsatte sidste år for 75 mio. kr. og tjente 2,2 mio. kr. før skat, og måltidskasserne udgør deraf størstedelen af virksomhedens indtjening. Per Bank, der er koncerndirektør i Dansk Supermarked, mener, at måltidskasserne er vigtige for at være på forkant med udviklingen.

»Vi kan se, at halvdelen af online-dagligvaremarkedet i dag er måltidskasser og har en omsætning på omkring 1 mia. kr.,« siger Per Bank til Børsen.

Dansk Supermarked kommer i fremtiden til at eje størstedelen af den nordjyske virksomhed, men Betina Kühn og Peter Bagge-Nielsen kommer stadig til at noget at skulle have sagt, og de har stadig klare mål om at drive deres hjertebarn videre.

»Vi har klare ambitioner om at løfte virksomheden yderligere. Skal vi lykkes med det i den målestok, vi ønsker, kræver det en stærk partner,« siger Betina Kühn til Børsen.

Skagenfood blev stiftet tilbage i 2001 og har ca. 50 ansatte i Strandby mellem Frederikshavn og Skagen.