Dansk Supermarked står i stampe under Salling

Første hele regnskabsår under Salling Fonden leverer Dansk Supermarked en omsætning på 57 milliarder kroner, mens driftsoverskuddet rammer 2,4 milliarder kroner. Dermed er indtjeningsevnen intakt, men væksten er svær at få øje på.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Supermarked kan glæde sig over en uformindsket indtjeningsevne i 2014, men væksten er derimod ikke til at få øje på i Danmarks største detailhandelsvirksomhed.

I 2014 steg Dansk Supermarkeds omsætning til 57,074 milliarder kroner mod 56,857 milliarder kroner i 2013. Resultatet før finansielle poster (EBIT) blev fastholdt på 2,402 milliarder kroner mod 2,401 milliarder kroner i 2013.

Administrerende direktør, Per Bank, betegner resultatet som tilfredsstillende.

»Årets resultat er endnu et skridt i retningen af at indfri vores ambition om at blive en ledende retailer inden for alle vores koncepter målt på kundetilfredshed, finansielle resultater og medarbejdertilfredshed. På tværs af føtex, Bilka, Netto og Salling kan vi fortsætte med at investere i forretningen, så vi hele tiden gør noget ekstra for vores kunder,« udtaler Per Bank i en meddelelse fra Dansk Supermarked.

2014 var for Dansk Supermarkeds vedkommende præget af Salling Fondenes tilbagekøb af virksomheden. Salling Fonden ejer nu 81 procent af Dansk Supermarked, og ifølge Per Bank var ejerskiftet en begivenhed med langsigtede perspektiver.

»Med Salling Fondenes tilbagekøb af aktiemajoriteten i Dansk Supermarked blev det sikret, at vi forbliver en dansk virksomhed. Vores selvstændighed udgør et stærkt fundament for fremtidig udvikling, så vi også i årene fremover kan bidrage med vækst, job og de bedste indkøbsoplevelser,« siger Per Bank.

Transformationen af Dansk Supermarked, som blev igangsat i 2012, forløber ifølge Dansk Supermarked planmæssigt. Dansk Supermarkeds overordnede strategi om at blive en førende international detailhandelsvirksomhed baseret i Danmark er fastholdt efter et tilfredsstillende 2014, lyder det i meddelelsen fra Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked beskæftiger ca. 45.000 medarbejdere fordelt på fem lande, heraf ca. 35.000 i Danmark. Tidligere på året måtte Dansk Supermarked igennem en fyringsrunde, hvor organisationen blev reduceret med 150 medarbejdere.

Fyringsrunden blev begrundet med, at Dansk Supermarked måtte tilpasse sig et markd med flad vækst. Samme begrundelse lyder i dag for den manglende vækst i 2014.

»Mange har haft travlt med at tale væksten op, men den er ikke nået til dagligvarehandlen,« siger Per Bank og tilføjer, at selvom 2015 er begyndt på samme måde, er der dog tegn på spirende optimisme.