Dansk Supermarked gør klar til storoffensiv: Overtager 81 Kiwi-lokaler

I kølvandet på Kiwis nedsmeltning i Danmark har Dansk Supermarked nu overtaget størsteparten af kædens lokaler.

(Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Supermarked, der blandt andet omfatter Føtex og Netto, er gået i storoffensiv og har overtaget 81 af Kiwis lokaler. Kiwi annoncerede i april, at de lukker i Danmark. Det er især Netto, der skal have gavn af de nye lokaler. Det skriver Dansk Supermarked og Dagrofa i en fælles pressemeddelse. Koncernen forventer nu, at Netto snart vil runde 500 butikker.

Ifølge Netto selv har de i dag 455 butikker i over hele landet. Dansk Supermarked forventer, at halvdelen af de overtagede lejemål skal konverteres til Netto. Rema1000 overtager seks butikker, mens Lidl åbner i et enkelt lejemål. Fremtiden for fire lejemål er stadig ikke fastlagt, og Dagrofa beholder selv 27 butikker, der primært bliver til Spar.

Administrerende direktør i Dansk Supermarked Group, Per Bank, siger følgende om overtagelsen pressemeddelelsen:

»Der er tale om en strategisk vigtig aftale for Dansk Supermarked Group, da vi hermed styrker Nettos fundament for succes mange år frem i tiden. Jeg er derfor meget tilfreds med aftalen. Den gør os i stand til at nå endnu bredere ud med et forstærket Netto-koncept, så vi kan gøre vores til at forbedre hverdagslivet for forbrugere i alle egne af Danmark.«

Efter at Dagrofa, der står bag Kiwi, besluttede at lukke butikkerne, meddelte de samtidig, at de i stedet vil fokusere på MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb. Aftalen mellem de to koncerner er underskrevet og meddelt til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.


Hos Dagrofa er man glad for, at lejemålene er givet videre. Afståningstiden på 41 dage er kortere end forventet, forklarer direktør Per Thau.

»Den nye gode nyhed er, at vi er af med alt, hvad vi havde. Vi er færdige med at rydde op efter Kiwi,« siger Per Thau.

De fleste butikker bliver overtaget af Dansk Supermarked, og det skyldes hovedsageligt én ting, forklarer han:

»Det var dem, som kom med den bedste deal til os – på en gang at komme af med alle forpligtelserne."

Der var i alt 103 Kiwi-butikker. Konverteringen fra Kiwi til Netto går i gang hurtigst muligt, skriver de to koncerner i en fælles pressemeddelelse.

Coop har ikke fået fat i nogle af Kiwis lokaler. Administrerende direktør hos Coop, Peter Høgsted, har ikke ønsket at medvirke i et interview, men koncernens informationsdirektør, Jens Juul Nielsen, fortæller, at også Coop har budt på flere butikker. Han vil ikke fortælle præcis hvor mange, eller hvor de lokaler, de var interesserede i, lå.

»Men de lå fordelagtigt i forhold til de Fakta-butikker, vi har i forvejen. Altså at vi ikke skulle lukke en Fakta for at købe en anden,« siger han og afviser, at der har været budkrig på lokalerne.

»Vi har over de seneste to år lukket Fakta-butikker, så vi har ikke været interesserede i at få flere. Men der var et par enkelte steder, hvor lokalerne kunne erstatte den butik, vi havde i forvejen eller fylde et enkelt hul,« siger han og tilføjer, at det har været en mindre sag for Coop. Kiwi er ikke den eneste butikskæde, der har lukket butikker i år. For lidt over en uge siden meddelte Aldi, at de lukker 32 butikker.