Dansk Supermarked fyrer 150 i Århus og Køge

Dansk Supermarked planlægger at afskedige omkring 150 medarbejdere på virksomhedens kontorer i Køge og Århus. Dagligvaremarkedet mærker ikke meget til det gryende opsving, forklarer kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked.

Dansk Supermarked afskediger cirka 150 medarbejdere i en organisationstilpasning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Dansk Supermarkeds målsætning om at være landets mest konkurrencedygtige virksomhed i dagligvarebranchen koster onsdag 150 ansatte jobbet. I en meddelelse onsdag middag skriver Dansk Supermarked, at der er blevet gennemført en såkaldt tilpasning af virksomhedens centrale funktioner.

»Der er enkelte stillinger, som berører vores butikker, men i langt overvejende grad er der tale om back office-funktioner, som ikke er direkte kundevendte,« siger kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked, Mads Hvitved Grand.

Han forklarer, at afskedigelserne primært rammer ansatte i centrale funktioner i selskabets kontorer i Århus og Køge.

Dansk Supermarked har de seneste år haft en række såkaldte forandringsprojekter kørende, som nu bliver afsluttet og altså blandt andet resulterer i omkring 150 fyresedler.

»Vi har haft en række forandringsprojekter i virksomheden, hvor målet har været, at der skulle hentes nogle rationaliseringsgevinster. Det er en fast del af vores strategi, at vi skal være den mest omkostningseffektive aktør på det danske dagligvaremarked. Hvor hårdt det end lyder, er sådan en øvelse en del af det. Det handler om at sikre vores langsigtede udvikling,« siger Mads Hvitved Grand.

Fra Dansk Supermarked lyder en del af forklaringen på dagens fyringsrunde også på, at opsvinget stadig ikke har ramt dagligvarebranchen.

»Øget vækst og forbrugertillid har ikke forplantet sig til dagligvaremarkedet - endnu. Det er et marked med flad vækst. Derfor er det også naturligt, at vi må tilpasse os det,« siger Mads Hvitved Grand.

Dansk Supermarked beskæftiger ca. 45.000 medarbejdere fordelt på fem lande, heraf ca. 35.000 i Danmark.