Dansk Supermarked fortsat nummer 1

Dansk Supermarked er ubetinget Danmarks bedste dagligvarekoncern til at tjene penge. Sidste år blev overskuddet 1,7 mia. kr. Coop halter langt efter, mens Dagrofa har et drønende underskud. Det viser en sammenligning af 2015-regnskaberne.

Først på måneden præsenterede Dansk Supermarked sit årsregnskab for 2015. Her kunne det ses, at selskabet, der har dagligvarekæderne Netto, Føtex og Bilka, har vanskeligt ved at sætte turbo på væksten. Nummer to er Coop med bl.a. Fakta, Irma og SuperBrugsen, mens Dagrofa med Meny og Kiwi kommer langt bagefter.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du kører til en mindre dansk provinsby for at tage temperaturen på dansk detailhandel,, ja så er der nok både en Netto, en Fakta, en Lidl og måske også en Kiwi.

Først på måneden præsenterede Dansk Supermarked sit årsregnskab for 2015. Her kunne det ses, at selskabet, der har dagligvarekæderne Netto, Føtex og Bilka, har vanskeligt ved at sætte turbo på væksten.

Men omvendt hersker der ingen tvivl om, at Dansk Supermarked er dagligvarebranchens førende og bedst indtjenende selskab i Danmark.

Det viser en sammenligning af regnskabsresultaterne for 2015 mellem de tre største i branchen.

Nummer to er Coop med bl.a. Fakta, Irma og Kvickly, mens Dagrofa med Meny og Kiwi kommer langt bagefter.

Dagrofa halter ind på en tredjeplads med endnu et gevaldigt underskud på bundlinien og en svag tilbagegang i omsætningen. Det er i øvrigt sjette år i træk, at Dagrofas omsætning falder. Den er faldet med 3,8 milliarder kr. fra 2009 til 2015.

Nok er Dansk Supermarked presset på indtjeningen, men koncernen er i sammenligning med konkurrenterne COOP og Dagrofa den af de tre danske dagligvaregiganter, der ubetinget tjener mest.

Se bare på tallene. De taler deres tydelige sprog.

Sidste år havde Dansk Supermarked et overskud efter skat på 1,7 milliarder kr. mod 1,8 milliarder kr. året før. Sidste års omsætning lå på 57,4 milliarder kr. En vækst på én procent i forhold til året før.

Coop levererede i 2015 en vækst i omsætningen på to procent til 45,2 milliarder kr..

Men med et overskud på 456 mio. kr. tjener Coop langt mindre end Dansk Supermarked, ja mere en tre gange så lidt.

Coop tjente i øvrigt næsten 120 mio. kr. mere end i 2014. Så der er pæn vækst i indtjeningen.

Men det kan vare længe, inden og hvis Coop kommer til at tjene lige så meget som Dansk Suparmarked,

Og så til blødende Dagrofa, der står bag Kiwi og Meny-kæderne, og slet ingen penge tjener. Sidste år blev det til endnu et trecifret millionunderskud i Dagrofa. Denne gang var der et minus 198 mio. kr.

Daggrofa havde en tilbagegang i omsætningen på 19 mio. kr. i 2015, så Danmarks tredjestørste dagligvareselskab landede på 19.609 mio. kr. i omsætning.