Dansk Supermarked afviser at MobilePay-bokse var en fejl

Ikke engang et år er gået, siden de hvide betalingsbokse til MobilePay blev sat op de sidste af Dansk Supermarkeds næsten 600 butikker. Men nu skal de tages ned igen – alligevel afviser Dansk Supermarked, at det var en fejl at sætte dem op.

Nets-dankort Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ikke engang et år efter at Dansk Supermarked satte MobilePay-bokse op i de sidste af deres butikker, lægges den lille hvide kasse nu i graven. Fra starten af 2017 vil kunderne i Netto, Bilka, Føtex og Salling i stedet skulle benytte det digitale dankort fra Nets, hvis de ønsker at betale med telefonen.  Alligevel afviser Dansk Supermarked, at det var en fejl at sætte de små, hvide betalingsbokse op i de næste 600 Dansk Supermarkeder-butikker, der er i Danmark.»Nej, det har været et rigtig fint samarbejde, som vi har fået en masse erfaringer ud af. Vi skal skifte bokse, men sådan er det, når man forsøger sig med ny teknologi og forsøger, at være innovativ,« siger direktøren for IT Business Support i Dansk Supermarked, Jens Freiberg.

Han understreger at Dansk Supermarked stadig håber på, at kunderne fortsat kan betale med MobilePay selv efter at de hvide bokse er blevet udskiftet med Nets’ sorte. Det vil dog kræve, at Danske Bank, der står bag MobilePay, og Nets kan finde en løsning. Man skal nemlig ikke forvente at se både Nets’ og MobilePays betalingsbokse side om side i Dansk Supermarkeds butikker, fortæller Jens Freiberg.»Vi vil gerne gøre det så let som muligt for kunderne ude i butikkerne. Hvis der er flere bokse, skal kassemedarbejderen spørge kunden hvad de vil betale med, så skal kunden tage stilling til det, og dernæst skal den boks aktiveres. Derfor er det nemmere med én boks,« fortæller Jens Freiberg, der anerkender at det for Dansk Supermarked vil være at foretrækker, hvis kunderne betaler med det digitale dankort i stedet for MobilePay – transaktionsgebyret er nemlig lavere på dankort.

Dog, tilføjer han, så vil Dansk Supermarked fortsat modtage MobilePay, hvis Danske Bank vælger at lægge det digitale dankort ind i MobilePay-appen. Så vil det nemlig fungere lige fod med andre applikationer til digitale dankort, og dermed falder betalingsgebyret.

»Vi håber på én fælles løsning, og vi har et håb og en forventning om, at Danske Bank og Nets kan lave en aftale. Men ellers har vi truffet et valg om, at vi ikke fremover modtager MobilePay,« siger Jens Freiberg.