Dansk successelskab køber op i Norge

Det danske IT-selskab Netcompany ruster op i Skandinavien og køber det norske konsulenthus Mesan.

Direktør André Rogaczewski fra Netcompany har været på opkøb i Norge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske IT-selskab Netcompany fortsætter fremmarchen og har nu købt op i Norge, hvor konsulenthuset Mesan er kommet på danske hænder. Det sker i et forsøg på at vinde stadig større markedsandele i Skandinavien, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Netcompany, der leverer IT-løsninger til den private såvel som den offentlige sektor, solgte for et snart et år siden majoriteten af aktierne til den norske kapitalfond FSN Capital, og det er kapital fra den fond i ryggen, at man altså nu er gået på indkøb i Oslo.

Mesan tæller 120 medarbejdere, og er ifølge Netcompany kendt for »innovative IT-løsninger«, ligesom man har været i stand til at tiltrække dygtige talenter til medarbejderstaben.

»Vi får nu en stærk spiller med ombord, hvor vi med udgangspunkt i vores unikke leverancekultur, brand og renommé kan opfylde ambitionen om at blive den største og mest succesfulde IT-leverandør også i det norske marked,« siger Netcompanys danske stifter og CEO, André Rogaczewski.

»Vi er i den grad imponerede over den høje kvalitet på Mesans medarbejdere og det fælles fodslag i forhold til unik leverancekultur og projekter. Jeg glæder mig over hvor hurtigt aftalen kom i stand, så vi nu i samlet trop kan tage flere markedsandele på det norske marked.«

Netcompany har i forvejen kontorer i de største byer i Danmark og samt polske Warszawa og har i alt 800 medarbejdere. I løbet af de senere år har selskabet haft held med at vinde flere lukrative kontrakter til den offentlige sektor i kølvandet på det store monopolbrud.

Med FSN Capitals ankomst i fjor lå det samtidig fast, at ambitionen ville være at ekspandere forretningen i Nordeuropa - både ved opkøb og organisk vækst, og opkøbet af Mesan synes at cementere den strategi.

Ledelsen i Mesan vil geninvestere i Netcompany-aktier og dermed fortsat stå i spidsen for det danske IT-selskabs norske division.

»Vi har fulgt Netcompany længe og er især blevet imponeret over selskabets evne til at positionere sig på det danske IT-marked og skubbe til udviklingen. Der ligger efter vores overbevisning et kæmpe potentiale i at vi sammen med vores norske medarbejdere kan løfte selskabet til et endnuhøjere niveau i Norge og senere også resten af Nordeuropa,« siger Mesans bestyrelsesformand Peter Pronstad.

Parterne oplyser ikke en købspris, men Berlingske Business erfarer fra kilder, at der er tale om et »lille trecifret millionbeløb«.