Dansk succesfirma bag Sun Lolly-is ekspanderer i Kina

Det ellers så anonyme firma Co-Ro i Frederikssund, der blandt andet Sun Lolly-is og Sun Quick-saftevand, sprænger rammerne i Kina og bygger nu ny fabrik.

Særligt i Asien og Mellemøsten er folk vilde med Sun Lolly-is fra Frederikssund-virksomheden Co-Ro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange danskere nyder deres is og saftevand, men firmaet bag Sun Lolly og Sun Quick, Co-Ro, lever i relativt ubemærkethed.

Forretningen er dog en rivende succes, og særligt eksporten går strygende. Ikke mindst i Kina, der nu kan se frem til en ny og større fabrik, skriver mediet Food Supply.

"Vi er ved at opføre en ny og større fabrik, som skal erstatte den gamle i Kina. Den var simpelthen blevet for lille. Kina er potentielt et kæmpestort marked, som kun bliver endnu større, når den lokale forbrugsmotor for alvor bliver sat i gang," siger Co-Ros adm. direktør Ole Jørgensen til Food Supply.

Firmaet har gennem de sidste fem år været inde i en rivende udvikling, hvor omsætningen er vokset med 50 pct. til lidt over 906 mio. kroner i 2011, hvilket resulterede i et overskud på 45,3 mio. kroner.

Frederikssund-virksomheden har længe haft succes med, hvad man kan kalde "Coca-Cola-modellen", hvor selskabet har fremstillet et koncentrat, som så er blevet blandet op lokalt på Co-Ros markeder rundt om i verden.

Og nu er behovet for Co-Ros søde sager i Kina altså vokset sig så stort, at man er nødt til at bygge en ny, lokal fabrik, der skal stå klar inden årsskiftet.

"Kinas økonomi er gået fra at være fokuseret på eksport til også at have et stigende indenlandsk forbrug. Der er tidligere satset meget på at udbedre infrastrukturen, som er blevet meget bedre over de senere år. Og så er udefrakommende virksomheder også velkomne i Kina. Vi er jo med til at skabe arbejdspladser, som skaber en økonomi, der i sidste ende går til lokalt forbrug," siger Ole Jørgensen til Food Supply.