Dansk stjernearkitekt rykker ind i Asien

En af Danmarks største og mest internationalt kendte tegnestuer åbner i Hongkong.

Adm. direktør Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

CANNES - Henning Larsen Architects har i Hongkong åbnet sin syvende afdeling, som skal arbejde med projekter i Kina og Sydøstasien.

Det offentliggør arkitektfirmaet onsdag formiddag på den internationale ejendomsmesse Mipim i Cannes i Sydfrankrig. Her deltager administrerende direktør Mette Kynne Frandsen i panelet et arkitektfagligt seminar.

"Det er en del af vores strategi at søge nye projekter globalt. Mange steder i Asien efterspørges viden og erfaring med bæredygtig arkitektur og byudvikling, og Hong Kong-kontoret er allerede i gang med et projekt i Yuhang i Kina. Kontoret i Hongkong er en milepæl i virksomhedens internationale udvikling, og det styrker os fagligt. Hongkong er en bro til Kina, hvor væksten er høj,” siger Mette Kynne Frandsen.Henning Larsen Architects har hovedkontor i København og afdelinger i Oslo, München, Istanbul, Riyadh og Hongkong samt på Færøerne. Det er samtidig en af Danmarks største arkitektvirksomheder med over 200 ansatte fra 32 lande.

Det internationale præger også den nye Hongkong-afdeling, hvor den daglige leder, Elva Tang, er født og opvokset i Hongkong, men er uddannet arkitekt i USA og har været tilknyttet Henning Larsen i ti år.

Den kreative leder Claude Bøjer Godefroy, som er fransk, men uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus. Han har været designarkitekt hos Ateliers Jean Nouvel og har tidligere arbejdet med flere konkurrencer i Kina for Henning Larsen Architects.

Det første projekt på Hongkong-kontoret er et nyt kulturelt område i Yuhang lige nord for millionbyen Hangzhou i det østlige Kina. Firmaet skal tegne 70.000 kvadratmeter med blandt andet opera, teater, kunstskole og to museer.I udlandet har Henning Larsen blandt andet tegnet udenrigsministeriet i Riyadh i Saudi-Arabien og et kommende Siemens-hovedsæde. På Mipim-messen er et Henning Larsen-tegnet kontorhus i Oslo med i finalen blandt de bedste kontor- og erhvervsbyggerier.

Herhjemme har Henning Larsen haft store opgaver med blandt andet Herlev Sygehus, Novo Nordisks hovedkvarter, det sorte Ferring-højhus i Ørestad og den frederiksbergske Dalgas Have-bebyggelse med boliger og handelshøjskole. På bedding er eksempelvis et kommende rådhus i Egedal og Nordeas nye danske hovedsæde i Ørestad.