Dansk stjernearkitekt har kronede dage

Alt imens Bjarke Ingels Group A/S er travlt beskæftiget med prestigeprojekter verden over, tjener arkitektfirmaet flere penge end nogensinde.

Bjarke Ingels rider på en bølge af succes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan i al beskedenhed konstateres, at det går temmelig godt for Bjarke Ingels.

Den danske arkitekt er de senere år blevet hyldet som en anden rockstjerne i takt med, at hans firma, Bjarke Ingels Group A/S (BIG), vandt den ene lukrative og prestigefyldte ordre efter den anden.

Googles hovedsæde, 2 World Trade Center og senest et samarbejde med Elon Musk om et futuristisk hyperloop, der skal skyde mennesker afsted gennem et skinneløst rør mellem San Francisco og Los Angeles er blandt de projekter, der har trukket overskrifter i danske såvel som udenlandske medier.

Succesen afspejler sig også i regnskaberne. Af det netop offentligjorte regnskab for Bjarke Ingels Group A/S fremgår det, at arkitektfirmaet har kronede dage. Virksomhedens bruttofortjeneste landede i 2015 på 202,5 millioner kroner - året inden hed den 112 millioner. Det efterlader virksomheden med et resultat - når skatten er betalt - på 38 millioner kroner - mere end fordobling i forhold til året inden.

I regnskabet forventes det, at de gode resultater vil fortsætte i 2016, og her noterer man videre, at det blandt andet er en positiv udvikling på det nordamerikanske marked, der er en forklaringerne på fremgangen.

Ved udgangen af 2015 beskæftigede Bjarke Ingels Group A/S 123 medarbejdere - året inden var det 108, og personale- og lønomkostningerne har i samme periode taget en temmelig drastisk stigning fra 90 til 145 millioner kroner. En af udfordringerne er dog fortsat at holde på de bedste arkitekter, står der i regnskabet.

Virksomheden har med rekordfart placeret sig helt i toppen af international arkitektur, og BIG har i dag kontor i både New York og København. Herhjemme står de bag ikoniske byggerier som 8Tallet, VM Husene og VM Bjerget. Det er også Bjarke Ingels, der står bag planerne om det spektakulære skibakkeprojekt på toppen af forbrændingen ude på Amager.

I New York Times blev Bjarke Ingels sidste år udråbt som »den mest betydningsfulde arkitekt, du aldrig har hørt om.«