Dansk sportikons rejseselskab vender underskud til rekordregnskab

Den tidligere håndboldstjerne Camilla Andersen, der i dag er administrerende direktør og ejer af Travel Sense, har på to år vendt et underskud på 1,2 mio. kr. til et rekordoverskud.

Camilla Andersen har vendt et underskud til et mindre millionoverskud på to år i rejseselskabet Travel Sense. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted/Ritzau Scanpix

Det har været nogle år med op- og nedture for rejseselskabet Travel Sense, der har eksisteret siden 2002.

Selskabets administrerende direktør og ejer, den tidligere håndboldstjerne Camilla Andersen, har nu formået at vende et millionunderskud til et overskud på to år, viser selskabets nyeste regnskab.

Travel Sense kommer ud af 2019 med et overskud på 1,8 mio. kr., der dog skyldes en aktivering af et skattemæssigt underskud fra tidligere år. Det driftsmæssige overskud lyder på lige over en mio. kr.

For to år siden var der underskud i forretningen på 1,2 mio. kr.

»Det har været hårdt arbejde. Jeg har brugt rigtig meget tid og mange kræfter på at gå hele butikken igennem. Vi har vendt alle omkostninger og kigget alle medarbejdere i øjnene. Det har været et langt, sejt træk, som nu betyder, at det er rigtig fedt at sidde med et overskud i forretningen,« siger Camilla Andersen.

Hun står i dag for den daglige drift, mens ejerkredsen også tæller Birgit Aaby og Charlotte Røseler Pedersen.

Camilla Andersen har stået i spidsen for selskabet i alle 17 år, men der har gennem tiden været forskellige ejerskabskonstellationer. Blandt andet solgte Andersen store dele af selskabet for nogle år siden, men endte med at købe det tilbage igen.

Camilla Andersen har tidligere fået Birgit Aaby med ind i ejerkredsen af Travel Sense. Arkivfoto: Anne Bæk Fold sammen
Læs mere

Tillid fra kunderne

Camilla Andersen peger på, at en af de andre årsager til, at forretningens økonomi igen er kommet på ret køl, er en fortsat tillid fra kunderne. Hun har oplevet en vækst i særligt salget af grupperejser til virksomheder, som i stigende grad efterspørger bæredygtige alternativer til rejserne.

»Samtidig har jeg nu 100 procent opbakning fra den øvrige ejerkreds, og det betyder, at jeg kan gøre tingene på min måde. Det har vist sig at være den rigtige beslutning. Jeg er ikke særlig risikovillig, selv om der altid er en risiko, når man har et rejseselskab. Det har været hårdt arbejde,« siger den administrerende direktør.

Travel Sense sælger både skræddersyede firmarejser og sportsrejser til private. Omsætningen har de seneste år ligget lige over 40 mio. kr., oplyser selskabet.

Camilla Andersen fortæller, at det selvfølgelig har været en tumult periode.

»Man mister jo lysten til at poste penge i en underskudsgivende forretning, men jeg kunne se, at vi var gode til rejserne men mindre gode til at drive forretningen ordentligt. Det har vi fået rettet op på, og nu er der fuldt fokus på at fortsætte en stabil vækst.«

Bundlinjefokus

Hun kalder det »enormt tilfredsstillende«, at der nu er stabilitet i forretningen. Selv om en del af overskuddet skyldes en skattegevinst, så hæfter hun sig ved den million, som skyldes aktiviteten.

»Jeg forventer, at vi nu kan fortsætte væksten på toppen, mens vi skal holde fokus på en stabil bundlinje. Vi har en række nye tiltag, og den største udfordring er egentlig at finde medarbejdere med de rette kompetencer. Erfaringen har vist mig, at det er bedre ikke at ansætte nogen end at ansætte de forkerte,« siger Camilla Andersen.

Camilla Andersen var en af de største profiler på det danske håndboldlandshold i 1990erne, og hun var bl.a. en del af det opsigtsvækkende hold Slagelse DT i en periode fra 2001 til 2004. Hun er fortsat på TV-skærmen som håndboldekspert på DR under slutrunder for både mænd og kvinder.