Dansk spilsucces henter milliarder på ny

Danske Unity Technologies har på ny hentet milliarder ind i kapital udefra. Samlet set menes selskabet, der blev startet i en kælder i København, at være mere end 20 milliarder værd.

David Helgason var en af de tre stiftere af Unity, der nu har kurs mod en milliardstor børsnotering i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det danske spilselskab Unity Technologies fortsætter med at gøre sig bemærket på den helt store scene. Onsdag har selskabet, der blev startet i en kælder i København, og som i dag har hovedsæde i San Francisco, hentet knap 2,6 milliarder ind i frisk kapital, skriver flere amerikanske medier, heriblandt sitet Gamesindustri.

Den store investering kommer knap 10 måneder efter, at selskabet fik tilført 1,2 milliarder af investorer - anført af kapitalfonden DJF Growth.

Denne gang er det kapitalfonden Silver Lake, der har investeret i virksomheden.

Unity Technologies startede i 2004 i en kælder i Kronborggade på Nørrebro, da islændingen David Helgason, tyskeren Joachim Ante og danske Nicholas Francis satte sig for at udvikle en software, der kunne fungere som en slags officepakke for spiludviklere, og i dag menes selskabets software at blive brugt til udviklingen af knap 50 procent af alle mobilspil.

Populære spil som Temple Run, Subway Surfer, Monument Valley, Hitman Go og Hearthstone er udviklet på Unitys platforme, og særligt inden for udviklingen af augmented reality er Unity førende - her menes 70 procent af alle spil at være udviklet på det danske selskabs platform, skriver Techcrunch - heriblandt Pokémon Go. Også inden for udviklingen af virtual reality er Unitys platforme suverænt den foretrukne blandt spiludviklerne.

Tidligere har New York Times vurderet selskabet til at have en værdi af 10 milliarder kroner - med den seneste indsprøjtning nærmer man sig ifølge Techcrunch små 20 milliarder.

I dag spiller den danske forbindelse en mindre fremtrædende rolle. Nicholas Francis har forladt Unity helt, og som den eneste af de tre stiftere er David Helgason, der tidligere var adm. direktør, i dag menigt bestyrelsesmedlem, mens Joachim Ante er CTO i forretningen.

Direktøren for Unity Technologies hedder nu John Riccitiello, og han siger til Bloomberg, at pengene først og fremmest skal sikre, at man kan fortsætte med at vokse med den høje hastighed, man aktuelt skalerer med. Det er primært medarbejdere og tidlige investorer, der er blevet købt ud af Silver Lake. Det er fortsat Silicon Valley-venturefonden Sequoia Capital, der er den største aktieholder i Unity.

Unity Technologies beskæftiger i dag mere end 1.400 medarbejdere verden over.

Læs mere her og hør historien om Unity Technologies i podcasten »SuccesKriteriet«