Dansk smykkegigant nedjusterer: Bøvler med USA

Den børsnoterede smykkekoncern Pandora har stadig problemer med at få solgt sine produkter i USA, fremgår det af regnskab. Investeringsøkonom venter kurshop.

Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske smykkeproducent Pandora har mere end svært ved at få sat ordentligt gang i den amerikanske marked, hvor kunderne fortsætter med at svigte selskabet. Selskabet, der er hårdt presset på aktiekursen gennem hele 2017, laver en lille nedjustering af sine salgsforventninger, så det nu ligger i den lave ende af det udmeldte spænd på 23-24 mia. kr.

Mens væksten fortsætter i  både Australien, Italien og Tyskland med tocifrede vækstrater, så vokser omsætningen i Nord - og Sydamerika blot med én procent. Heraf tegner USA sig for en vækst i salget på fem procent.

I regnskabet erkender Pandora-topchef Anders Colding Friis selv, at selskabet har knas med at få sat ordentligt skub i det amerikanske salg.
»De fleste af vores primære vækstmarkeder, herunder Tyskland, Italien, Australien og Kina, fortsætter den stærke udvikling med tocifrede vækstrater, hvorimod detailmiljøet i USA, samt en negativ kursudvikling fra den amerikanske dollar, fortsat er en udfordring,« siger han i en udtalelse i regnskabet.

Samlet lyder omsætningen på godt fem milliarder kroner, hvilket er et nøk bedre end forventningerne hos analytikerne, som Ritzau Finans bruger til deres estimater.

Regnskabet kommer i en turbulent periode for Pandora-aktien, der har oplevet store fald i takt med, at investorerne ser sig mere varme på onlinehandel end fysiske butikker, hvilket har fået flere amerikanske fonde til at shorte aktien mod en forventning om fald.

Som det eneste selskab i C20-indekset er smykkeselskabet da også gået tilbage med omkring 40 procent siden nytår.

Det skal sker, selv om selskabet er på en fornuftig vækstkurs med 12 procents vækst i andet kvartal.

For at skubbe gang i salget har åbnede smykkefirmaet fra maj til juni 70 nye konceptbutikker. Det bringer det samlede antal konceptbutikker globalt op på 2.328.

Investeringsøkonom fra Nordnet Per Hansen vurderer, at regnskabet fra 3. kvartal burde åbne op for en pæn kursstigning.

»Pandora rammer forventningerne, mens investorerne – især de udenlandske short sælgere - har taget udgangspunkt i at tallene for ni måneder ville se markant anderledes og dårligere ud. Pandoras aktiekurs har været under hård beskydning. Regnskabet sprudler ikke, men det rammer forventningerne og kombinationen af en frygt som viser sig ubegrundet og store kursfald, giver plads til en gedigen kursstigning, når markedet åbner,« skriver Per Hansen i en kommentar til regnskabet.

Samlet er der flere end 7.700 Pandora-forhandlere, der for hele året ventes at sælge for 23-24 milliarder kroner.