Dansk selskab i kæmpe nedtur efter kryptisk meddelelse: »Det er rasende unormalt«

Børsselskabet Chemometec falder voldsomt på fondsbørsen efter ønske om at suspendere aktien.

ARKIVFOTO: Direktør Michael Eising sammen med vicebestyrelsesformand Martin Glensbjerg fra Chemometec. En kryptisk meddelelse om direktørskifte sendte chokbølger gennem markedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Celletællerproducenten Chemometec har fredag sendt chokbølger gennem aktiemarkedet med en kryptisk meddelelse om en ændring i direktionen.

Det får aktien i Allerød-selskabet til at brage ned på fondsbørsen i København.

Chemometec fortæller i meddelelsen ikke noget om, hvilken direktionsændring, der er tale om, men oplyser blot kort, at en »ny direktør forventes at kunne tiltræde snarest muligt.«

Samtidig anmoder selskabet om en suspension af handlen med aktierne i Chemometec.

Aktien er dog endnu ikke suspenderet og falder med 18,5 pct. til 210 kr. En overgang har Chemometec været nede med over 22 pct. efter meddelelsen.

Det er rasende unormalt, at Chemometec i forbindelse med et forestående skifte i ledelsen har anmodet om suspendering af handlen med selskabets aktie. Det vurderer Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef hos Sydbank.

»Det er meget, meget langt fra normalen. Det er rasende unormalt, at et skifte i topledelsen får den konsekvens, at aktien suspenderes. Det er med til at skærpe opmærksomheden om, hvad der ligger bag,« siger han.

Fondsbørsen meddeler fredag eftermiddag, at man ikke imødekommer Chemometecs ønske om en suspendering.

Det fortæller Jakob Kaule, der er ansvarlig for overvågning hos Nasdaq Copenhagen, til Ritzau Finans.

»På det foreliggende grundlag suspenderer vi ikke handlen. Vi mener ikke, der er grundlag for det. Så længe der er transparens fra selskabet, mener vi godt, vi kan opretholde handlen,« siger han.

Chemometec bekræfter i en meddelelse, at »Nasdaq har meddelt selskabet at der ikke er grundlag for en suspension af aktien som følger af ledelsesskiftet«.

/ritzau/FINANS