Dansk selskab er midtpunkt i mafiasag

Italiensk mafiapoliti har beslaglagt 15 procent af et dansk selskabs sicilianske vindmøllepark. Der er tale om en fejl, siger selskabets direktør.

Foto: TONY GENTILE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det børsnoterede danske vindenergiselskab Greentech Energy Systems er i al hemmelighed blevet midtpunkt i det italienske mafiapolitis kamp mod de to stærke mafiaorganisationer Cosa Nostra på Sicilien og ´Ndrangheta i den sydlige provins Calabrien, skriver dagbladet Børsen.

Ifølge avisens oplysninger har det italienske antimafiapoliti beslaglagt 15 procent af Greentechs sicilianske vindmøllepark Minerva Messina, og mafiapolitiet vil nu forsøge at skaffe beviser for, at hele Greentechs sicilianske vindmøllepark reelt er kontrolleret af den mafiamistænkte forretningsmand Vito Nicastri og derfor skal beslaglægges.

Vito Nicastri fik for nylig beslaglagt aktiver for 1,5 milliarder euro, herunder 43 selskaber inden for alternativ energi. Det skete i den største italienske aktion nogensinde mod mafiaorganisationerne Cosa Nostra og ´Ndrangheta.

Beslaglæggelsen skete, fordi Nicastri beskyldes for at være højre hånd for den berygtede og påståede boss for Cosa Nostra, Matteo Messina Denaro, der har været på flugt siden 1993.

- Som en del af vores aktion mod Vito Nicastri har vi beslaglagt 15 procent af Minerva Messina. Det har det danske selskab bag Minerva Messina protesteret imod, og de kræver aktierne retur, siger en af dagbladet Børsens kilder i det italienske antimafia-politi.

Greentechs administrerende direktør Kaj Larsen bekræfter, at det italienske antimafiapoliti har beslaglagt 15 procent af Minerva Messina i aktionen mod Vito Nicastri.

Han mener dog, der er tale om en fejl fra politiets side, da politiets liste over Vito Nicastris aktiver angiveligt ikke var blevet opdateret siden 31. marts 2010.

Sidenhen har Greentech nemlig købt Vito Nicastris andel på 15 procent af Nicastri direkte. Derfor mener Greentech slet ikke, at den omstridte aktiepost er Vito Nicastris på tidspunktet for beslaglæggelsen.

/ritzau/