Dansk SAP-chef får Europa-ansvar

Henrik Rasmussen bliver fjerde dansker i toppen for verdens største leverandør af software til virksomhedsstyring.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tyskejede softwarefirma SAP forfremmer sin nordiske chef, danskeren Henrik Rasmussen.

Henrik Rasmussen, der siden 2004 har været nordisk chef, skal fremover have ansvaret for SAP-koncernens forretning i hele Europa.

Her bliver han leder af den nye afdeling for forretningsløsninger og skal sikre, at de særlige brancheudgaver af SAP-softwaren bliver en fast del af SAPs salgskatalog i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Henrik Rasmussen, som har været hos SAP siden 1991, og i 1997-2004 stod i spidsen for SAP Danmark, bliver samtidig den fjerde dansker i SAPs topledelse. Her er Karen Tobiasen leder af personaleafdelingen, Mark From-Poulsen leder af konsulentforretningen og Jim Hagemann Snabe medlem af SAPs direktion og dermed den øverste, globale topledelse.

Ny nordisk chef også dansker

SAP er verdens største IT-leverandør af software til virksomhedsstyring. Henrik Rasmussen, der før SAP-tiden var ansat i IBM, forlader den nordiske direktørstol senere på måneden og afløses af Karen Nielsen, som siden juni 2008 har været nordisk salgsdirektør for SAPs større virksomhedskunder. Hun får dermed ansvaret for hele Norden samt Baltikum.

Karen Nielsen, der er født i 1959, begyndte karrieren hos IBM i 1981 samtidig med cand. merc.-studiet på Handelshøjskolen i København. Hun var hos IBM frem til 1. juni 2008, dels i Danmark, dels i Tyskland, og havde en finger med i spillet, da Mærsk Data blev opkøbt, hvorefter hun blev IBMs ansvarlige for salg og leverancer til A.P. Møller-Mærsk.

Henrik Rasmussen vil fortsat have base hos SAP i København, hvorfra han vil pendle mellem hovedkontoret i Walldorf i Tyskland og de øvrige europæiske kontorer.