Dansk restaurant-konge vil købe op i Sverige

Danske Jeppe Droob vil have en større bid af den svenske restaurationsbranche og har givet et købstilbud på samtlige aktier i en af Sveriges største fastfoodkoncerner.

Foto: Preben Madsen. Den danske grundlægger af fastfoodkæden Sunset Boulevard, Jeppe Droob, vil købe en af Sveriges største restaurant-koncerner, som blandt andet driver Burger Bing og TGI Fridays. Det svenske selskab omsættter for omkring 640 mio. danske kroner. 
Læs mere
Fold sammen

46-årige Jeppe Droob åbnede for knap 20 år siden sin første sandwichbar i Odense Banegårdscenter. To år efter fulgte restaurant nummer to i hjembyen Esbjerg. Siden har Jeppe Droob føjet yderligere over 40 Sunset Boulevard-restauranter til samlingen, så kæden i dag er landets næststørste kun overgået af burger-mastodonten McDonalds.

Jeppe Droob satser nu også på at blive en markant aktør på det svenske restaurantmarked, da danskeren har afgivet et tilbud på samtlige aktier i selskabet Nordic Service Partners, der i 2014 havde en omsætning på over 640 mio. kr. Den svenske fastfood-kæmpe driver mere end 60 Burger King-restauranter i Danmark og Sverige og har derudover et franchisesamarbejde med kæderne Kentucky Fried Chicken og TGI Friday's.

Den esbjergensiske restaurant-konge har det bedst med at holde sine forretninger under offentlighedens radar, men da han i forvejen ejer næsten 30 pct. af det svenske selskab, er han ifølge svenske børsregler tvunget til at gøre jagten på at udbygge sit ejerskab offentligt. Danskeren tilbyder 18 svenske kroner pr. aktie, hvilket faktisk er under den pris, som aktien bliver handlet for torsdag eftermiddag i Stockholm. Derfor er det svært at forestille sig, at de eksisterende aktionærer i restaurant-virksomheden ligefrem vil flokkes om købstilbuddet fra Jeppe Droob, som i forvejen er at finde i selskabets bestyrelse.

Den 46-årige dansker har afgivet købstilbuddet via sit holdingselskab Danske Koncept Restauranter, som for regnskabsåret 2013 kom ud med et overskud på 22,7 mio. kr. før skat.

Restaurant-eventyret med Sunset Boulevard tog sin begyndelse for Jeppe Droob på en rejse til Australien i 1994, hvor den dengang 26-årige vestjyde undervejs spiste på forskellige restauranter og langsomt begyndte at forme idéen om et sundere svar på en fastfoodkæde.

»Hjemme i Esbjerg var sandwich noget med to skiver brød, der blev klasket sammen. Jeg tænkte, at det måtte kunne gøres bedre og sundere, sagde Jeppe Droob i et interview fra 2008.

Business.dk har forgæves forsøgt at få et et interview med Jeppe Droob, men i en pressemeddelelse forklarer Droob, at hans mulige opkøb i den svenske fastfoodkoncern ikke får indflydelse på selskabets strategi eller planer for fremtiden.