Dansk rekordsalg af computerspil

Nye spillekonsoller trækker spilsalget godt op.

De fleste computerspil købes nu digitalt, men der er stadig salg i de fysiske spil ude i butikkerne. Arkivfoto: Andrew Yates, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW YATES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne har aldrig købt så mange computerspil, som vi gjorde i 2014. 1,53 milliarder kroner lagde vi i butikkerne og på nettet.

Sonys nye spillekonsol Playstation 4 og Microsofts tilsvarende Xbox One har for alvor sat fart på salget, og også spil til smartphonetelefoner og tavle-PCer trækker godt opad.

70 procent af den samlede omsætning på spil til konsoller, PCer og mobilt udstyr kommer nu fra det digitale salg, som er steget med 12 procent. Spil, der købes fra mobilt udstyr, er vokset med 33 procent, mens spil, som købes og hentes direkte fra spillekonsoller koblet på Internet, er steget med 22 procent, viser friske tal fra Multimedieforeningen, som samler virksomheder der producerer og distribuerer PC- og konsolspil.

Hurtigere skifte end tidligere

»Overgangen til Playstation 4 og Xbox One er gået over al forventning og langt hurtigere, end vi har set ved tidligere generationsskifter,« siger Morten Nielsen, formand for Multimedieforeningen, om de nye spillekonsollers indtog.

I 2013 blev der i Danmark solgt spil for 1,43 milliarder kroner.

På verdensplan har analysehuset Gartner anslået, at der i 2014 blev omsat 102 milliarder dollars på salg af computerspil i alle afskygninger, mens det i år vil nå 111 milliarder dollars i salg.