Dansk reklamebureau indtager Island

Det er ikke kun islændingene, der kommer til Danmark. Nu tager danskerne også til Island. Reklamebureauet TBWA åbner nu et kontor på Island, så virksomheden kan komme i betragtning til de lukrative opgave for de rige øboere.

Reklamebureauet TBWA rykker ind på det islandske marked. Som det første internationale bureau tager TBWA med københavnerfilialen i spidsen konsekvensen af den økonomiske velstand og entrepenørånden på den lille ø i Atlanterhavet og åbner stort kontor i Reykjavik.

De 300.000 islændinge oplever i øjeblikket en økonomisk fremgang uden sidestykke og et nyt finanscentrum skyder frem på Island med investeringer i udenlandske forretninger og opkøb af en række store virksomheder blandt andet i Danmark af Magasin, Sterling og hotel D’Angleterre.

”Islændingens aggressive opkøb af større virksomheder og deres krav om vækst og stærke brands går utrolig godt i spænd med TBWAs måde at arbejde med sine kunder på, nemlig ved at søge vækst på kort tid, udfordre konventionerne og styrke brands. Derfor har det været naturligt for os at se efter et setup på Island. Vi tror, at vores arbejdsmetoder kan stimulere de islandske virksomheder,” siger adm. direktør i TBWA/Copenhagen, Claes Rasmussen.

TBWA har skrevet kontrakt med det islandske reklamebureau Himinn og Haf (Himmel og Hav), der nu skifter navn til TBWA/Reykjavik. Himinn og Haf har 20 ansatte og er i dag på top 5-listen over fremgangsrige bureauer på Island. Bureauet betjener allerede en række store islandske kunder.

”For os betyder det meget, at vi kommer til at tilhøre et af verdens største reklamebureauer. Dermed kan vi og kunderne trække på et stort, globalt, kreativt netværk med 291 afdelinger fordelt på 77 lande. Det betyder yderligere vækst, og det betyder, at vi kan tiltrække nye kunder med et velkendt, globalt brand,” siger den kommende direktør for TBWA/Reykjavik, Eiríkur Aðalsteinsson.

TBWAs satsning på Island styres fra TBWA i København, hvor der i dag arbejder flere end 60 mennesker.