Dansk rejsearrangør beskyldt for svindel

Muslimske pilgrimme føler sig narret af en dansk rejsearrangør.

Turen skulle være gået til Mekka på den årlige pilgrimsfærd - en af hovedbegivenhederne i islam.

Men muslimske pilgrimme føler sig narret af en dansk rejsearrangør, og fire svenske pilgrimme har nu meldt ham til politiet for bedrageri og tyveri, skriver metroXpress.

De fire, som ikke ønsker deres navn frem, siger til Metro i Sverige, at rejsearrangøren både tog deres pas og penge, men da de skulle af sted, var deres pas spærret, og der var ingen rejse.

»Vi frygter, at vores pas nu bliver brugt til menneskesmugling, og imens kan vi ingen steder komme,« siger en af de fire.

Det er endnu ukendt, hvor mange pilgrimme der føler sig narret. Ifølge en journalist på avisen Verdens Gang i Norge har den danske rejsearrangør også narret norske muslimer, der ville til Mekka, lige som Metro i Sverige har oplysninger om, at muslimske pilgrimme i andre europæiske lande er blevet narret.

Vicekriminalkommissær Kaj Folke fra Station Bellahøj i København bekræfter, at stationen har modtaget en bedragerianmeldelse.

»Vi undersøger sagen. Det er det korte og det lange af det,« siger Kaj Folke.

Han tilføjer, at det endnu er usikkert, om der foreligger en forbrydelse.

»Men de fire anmeldere mener i hvert fald, at de ikke har fået, hvad de har betalt for. Og de mangler deres pas,« tilføjer han.

Kaj Folke tvivler på, at passene skal bruges til menneskesmugling, sådan som de fire anmeldere frygter.

»Men som sagt - vi undersøger det,« siger han.

Hverken anmeldere eller politiet har offentliggjort navnet på den danske rejsearrangør.

Kilde: MetroXpress