Dansk pokerstjerne investerer millioner i ny opfindelse

Gus Hansen, som er kendt for sin dygtighed ved pokerbordet, skyder penge i en ny opfindelse, som vil løse et af de store logistiske problemer i et helt andet kortspil.

Stjernepokerspilleren Gus Hansen deler interessen for bridge med prins Henrik. Her er de fotograferet sammen ved anden udgave af Copenhagen Bridge Invitational i 2013. En turnering som Gus Hansen vandt sammen med sin irske makker. Anden udgave finder sted i denne uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pokerstjernen Gustav Hansen, af mange kendt under kælenavnet Gus, eller tilnavnet 'The Great Dane' har investeret i et lille millionbeløb i en ny opfindelse, som slet ikke har noget med poker at gøre.

40-årige Gus Hansen er nemlig blevet bidt af bridge, og har gennem de seneste år deltaget i en række arrangementer.

Nu investerer Gus Hansen i en opfindelse, som kan løse en række praktiske problemer ved bridge-turneringer. Det drejer sig angiveligt om et 'lille millionbeløb.

Også den kendte erhvervsmand Nils Foss er en del af gruppen bag den nye maskine, som hedder Bridge+Dealer. Den er udviklet af selskabet Bridge+Company og får sin debut under Copenhagen Bridge Invitational. Turneringen afholdes fra torsdag til søndag på casino-hotellet Radisson Blu Scandinavia i København med deltagelse af blandt andre den passionerede bridgespiller H.K.H. Prins Henrik.

Det er tredje gang, turneringen afholdes. Første gang var i 2010, hvor Gus Hansen og hans irske makker Tom Hanion overraskede alle ved at vinde turneringen. Denne gang stiller de op igen for at generobre titlen.

»Den verden, jeg kommer fra, er jo meget præget af, at der er mange penge på spil. Sådan er det i backgammon og i særdeleshed inden for poker. En pro/am-turnering som denne er meget social, og det tror jeg gælder generelt for bridgespillet,« siger Gus Hansen.

Grundlæggende kan den nye maskine give kort. I større bridgeturneringer er det imidlertid ikke så enkelt som det lyder.

I bridge er alle 52 kort nemlig givet på forhånd ud fra nogle computerprogrammerede fordelinger, så den spiller, der sidder på pladsen 'nord'  ved bordet i hvert spil har samme kort som alle de andre, der sidder nord. Resultaterne ved alle borde bliver sammenlignet, så det gælder ikke om at få gode kort, men om at få mest ud af de kort, man har fået.

Det vil sige, at selvom det par, der sidder nord-syd har dårlige kort, så kan de stadig få alle pointene, hvis de får et stik mere end alle de andre, som sidder nord-syd.

Det betyder, at der skal bruges flere containere kort til de store turneringer, for eksempelvis når der afholdes verdensmesterskaber, hvilket er både dyrt og tidskrævende.

Med Bridge+Dealeren indlæses fordelingerne imidlertid på forhånd, og så kan maskinen spytte de rigtige kort ud. Derudover kan maskinen registrere, hvordan hele spillet er foregået, hvis kortene bare lægges tilbage, uden at man blander dem.

Dermed kan det udredes, hvordan hele spillet er foregået og danne baggrund for efterfølgende analyser .