Dansk platform skal finde vej til eksperterne

En dansk konsulentplatform vil vende konsulent-branchen på hovedet ved at forbinde eksperter og virksomheder uden om de traditionelle konsulenthuse.

Andreas von Buchwald er én af bagmændene bag Mintebi, der til daglig formidler kontakt imellem virksomheder og relevante eksperter. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Basalt set er vi et konsulenthus uden nogen konsulenter,« fortæller Andreas von Buchwald fra Mintebi, en dansk platform, der er sat i verden for at udfylde et vidensvakuum.

Ligesom Uber ikke ejer nogen biler, og Airbnb ikke driver et eneste hotel, har Mintebi ingen kloge eksperter på lønningslisten. ­Alligevel håber huset på at indtage både det danske, tyske og amerikanske marked for strategi­konsultation for virksomheder. I lighed med de to førnævnte firmaer skal Mintebi være bindeleddet mellem mennesker. Men ikke mennesker, der mangler et sted at overnatte eller en måde at komme fra A til B. Derimod skal de være bindeleddet mellem virksomheder og eksperter, mellem spørgsmål og svar. Til fordel for begge parter.

Lynhurtig vidensdeling

»På den ene side er der nogle mennesker med et vidensbehov. De vil gerne vide, hvordan lige præcis deres virksomhed skal gribe en situation an. På den modsatte side er der nogle eksperter, der har en masse erfaring og viden, som de gerne vil dele ud af, men som ikke ved, hvordan de skal komme i gang med det,« siger Andreas von Buchwald, der er en af stifterne bag Mintebi, som slog dørene op sidste efterår. Hidtil har konsulenthuse som McKinsey og Rambøll stået for den opgave, men med Mintebi har virksomheder af alle størrelser råd og mulighed for at blive rådgivet – og det både hurtigere, billigere og mere ­specifikt end ellers, fortæller Christian Trautner, der er director of business development hos den franske medtech-virksomhed Acteon Group, og som flere gange har benyttet Mintebi.

»Hvis man får en lang markedsrapport, kan der måske på side 328 stå noget, man kan bruge. Eller måske gør der slet ikke. Med Mintebi får man en ekspert, der lynhurtigt kan give dig specifik viden,« fortæller Christian Trautner, der understreger, at den lavere pris hos Mintebi selvfølgelig er et plus, men at det bestemt ikke er den afgørende faktor. Det er mulig­heden for at stille opfølgende spørgsmål og få kvalificerede svar, der er tilpasset den konkrete situation.

Ekspert-database

Konkret fungerer Mintebi sådan, at man som virksomhed opretter sig som kunde. For 150 euro om måneden får man så adgang til deres database over eksperter, der alle er blevet screenet på forhånd.

Hvis ikke man kan finde en ekspert med den viden, man leder efter, kan man kontakte Mintebi, der så finder en uden for databasen, de kan bringe dig i kontakt med. Når man så har fundet den rette ­ekspert, sætter Mintebi et opkald i stand på et tidspunkt, der passer både eksperten og virksomheden.

Derfra kan man frit spørge, få svar og stille opfølgende spørgsmål. Bagefter betaler man eksperten for hans tid efter en pris, som han selv har fastsat. Ofte er prisen på 300-500 euro pr. time (2.300-3.700 danske kroner), hvilket kan syne af meget, men er en del under prisen på en markedsrapport fra et af de store konsulenthuse, forklarer Christian Trautner. Ydermere er både virksomheden og eksperten i udgangspunktet anonymiseret, hvilket gør det lettere at diskutere informationer, som måske ellers er følsomme for firmaet.