Dansk plastgigant på britisk opkøbstogt

Efter Færch Plast sidste år blev solgt til kapitalfonden EQT, er der blevet sat fut i plast-virksomhedens egne ekspansionsplaner, og Holstebro-virksomheden køber nu en engelsk emballage-producent.

Bare et år efter at være blevet købt af kapitalfonden EQT, køber Færch Plast selv op i England. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Stricker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med EQTs ejerskab er der blevet åbnet døre for plastvirksomheden Færch, som nu køber den engelske emballage-producent, Anson Packaing, der har en omsætning på mere end 500 millioner kroner.

Opkøbet er del af en vækststrategi, der skal styrke Færch Plasts position som en ledende leverandør til en globalt, ekspanderende fødevareindustri. De kommende år vil der blive investeret massivt i virksomhedens produktionsapparat.

Det er kun et år siden, Færch Plast blev købt af EQT. Det er det ejerskab, som nu giver mulighed for at ekspandere.

»Færch Plast har mulighed for at udvikle sig yderligere i Europa og endda på globalt plan. Det nye ejerskab giver os en platform for offensivt at undersøge mulighederne for opkøb. Vi er derfor meget glade for, at opkøbet nu er en realitet. Med opkøbet af Anson Packaging styrker vi Færch Plasts position som ledende inden for produktion af emballage til færdigretter, fersk kød samt kolde fødevarer og snacks”, siger Lars Gade Hansen, President & CEO hos Færch Plast.

Anson Packaging leverer primært emballage til den engelske fødevareindustri, og Færch planlægger at fastholde fokus på de produkter, markeder og kunder, som har været selskabets forretningsgrundlag.

Hos Anson Packaging siger  administrerende direktør Andrew Osborne-Smith:

»Færch Plast har et misundelsesværdigt ry, hvad kundepleje angår. Dertil kommer enestående kompetencer som produktionsvirksomhed. Dét, kombineret med vores styrker inden for produktdesign og vores markedsposition, betyder, at vi kan sætte skub i udviklingen. Det vil sikre øget værdi til vores kunder og flere muligheder for vores ansatte. De to virksomheder komplementerer derfor hinanden godt.«

I  2013 producerede Færch plast over to milliarder enheder, som blev produceret på topmoderne fabrikker i Holstebro, Durham i England og Liberec i Tjekkiet. 90 procent af produktionen eksporteres.

Den stenrige Færch-families sjællandske og jyske grene, har i årevis været i bitter strid. Forrige år meddelte bestyrelsen for Færch på vegne af den jyske fløj af familien, at den havde sat Færch Plast til salg, for at sikre virksomhedens overlevelse.