Dansk pizza-gigant snylter på konkurrentens domæner

Just-Eat.dk har opkøbt en række domænenavne, der minder om konkurrentens Hungry.dk. Nu havner sagen i domæneklagenævnet.

Just-Eat har opkøbt domænenavne, som minder om konkurrenten Hungry.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Hvis du får lyst til en pizza og klikker dig ind på takeaway-hjemmesiden hungry.dk, men taster forkert, risikerer du at ende hos konkurrenten just-eat.dk. Det skriver Version2

Det sker, fordi just-eat.dk for nylig har opkøbt domænenavne som ungry.dk, humgry.dk og hungy.dk - altså navne, der minder om hungry.dk, og som man nemt kan komme til at taste, hvis fingrene smutter på tastaturet.

Fænomenet kaldes 'typosquatting' og er i strid med reglerne for god domæneskik. Direktøren for Hungry.dk er da heller ikke begejstret:

»Grundlæggende må vi jo tage det som smiger, for vi er helt nye på markedet. Men det er selvfølgelig ikke noget, vi kan have siddende på os. Det er trafik, der er ment til os, som de prøver at få over til dem,« siger Rune Risom, som er administrerende direktør for Hungry.dk til Version2. Rune Risom har i øvrigt tidligere arbejdet for Just-Eat.

Mads Eriksen, som er administrerende direktør for Just-Eat, vil stoppe omdirigeringen til just-eat.dk omgående.

Det sker, efter Version2 har gjort ham opmærksom på, at virksomheden bryder reglerne. Men direktøren har ingen kommentarer til, hvorfor domænenavnene overhovedet er blevet indkøbt i første omgang.

Hvorfor har I købt domænerne?

»Det ved jeg faktisk ikke. Vi har taget dem ned, og det må det ligesom være det,« siger Mads Eriksen til Version2.

Hvem stod for at købe domænerne?

»Det er marketingafdelingen, der stod for det.«

Hvorfor har I sat domænerne til at pege videre til just-eat.dk?

»Det ved jeg ikke. Det er heller ikke noget, vi normalt gør.«

Har I tænkt jer at overdrage domænerne til hungry.dk?

»Nej, vi vil ikke overdrage domænerne til hungry.dk,« siger Just-Eat-direktøren.

Hungry.dk har mandag i denne uge indsendt en klage til Klagenævnet for Domænenavne. Rune Risom forventer, at just-eat.dk ender med at overdrage domænerne.

»Baseret på tidligere afgørelser i lignende sager forventer jeg helt sikkert, at vi får medhold og får overdraget domænerne så hurtigt, som klagenævnet nu tillader det,« siger direktøren for Hungry.dk til Version2.

Ved redaktionens afslutning ledte humgry.dk stadig videre til just-eat.dk.

Deltag i debatten på Version2.