Dansk opfinder løser plastproblem

Efter mere end tre års udvikling er en nordjysk opfinder og maskinfabrikant klar med et koncept, der kan komme til at vende op og ned på verdens plastforbrug.

Foto: Lea Mailandt Mathiesen, Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Meget af de mange tusinde tons plast, der produceres har hidtil ikke kunnet genanvendes, fordi der er tale om blandingsplast, som ikke kan genskabes i de oprindelige plasttyper og derfor ikke omdannes til brugbar råplast. Men det problem har den nordjyske virksomhed Frandsen WSC i Aalestrup løst. Det skriver Nordjyske Stiftstidende mandag.

I et selvbygget anlæg kan opfinder Johan Frandsen i én arbejdsgang nu omdanne brugte trawl og gamle fiskenet til produktionsklar råplast, og systemet virker så overbevisende, at samtlige danske fiskerihavne nu har fast kontrakt med firmaet. Deponering og nedgravning af masser af trawl og fiskenet kan dermed ophøre.

- Men havnene er kun et første skridt, siger Johan Frandsen, som allerede har fået international opmærksomhed og kontakter til den globale genbrugsindustri.

Hans færdigvarer sælges nu til bl.a. bilindustrien, og plastdelen fra det brugte danske fiskegarn kan således nemt ende som billygter på f.eks. tyske biler./ritzau/