Dansk olieselskab skal jagte kreditter

Den danske storleverandør af skibsbrændstof Monjasa har indledt en jagt efter nye kreditter, efter at selskabets banker er gået i gang med at afvikle en kun et år gammel kreditaftale.

Oliefirmaet Monjasa hovedsæde Fredericia. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Sidste juni annoncerede Monjasa en bankaftale med hollandske ABN Amro, Nordea og Sydbank, der var "en vigtig milepæl og indledning til et langvarigt strategisk partnerskab". I slutningen af 2015 havde Monjasa kortfristede banklån for over 600 mio. kr.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Siden da har en række lånebetingelser ændret sig, og selskabets lån er levet ændret fra "committed" til "uncommitted". Monjasa har nu indtil udgangen af 2016 til at få en ny bankaftale på plads.

- Vi omlægger en del af vores kreditter og vil fortsat anvende borrowing base-finansiering, og vi arbejder lige nu mod en udvidet finansieringspakke, hvor en større andel af finansieringen skal være trade finance-baseret- Det er i stigende grad relevant for os, siger Kenneth Henriksen, finansdirektør i Monjasa, til Jyllands-Posten Erhverv.

Ifølge Monjasas seneste årsregnskab, hvor selskabet omsatte for 10,7 mia. kr., har ledelsen identificeret en række initiativer, såsom nedbringelse af olielagre og forretningsaktivitet, som gør, at Monjasa vil kunne opretholde en positiv likviditet i resten af 2016.