Dansk obligationsmarked forventes at åbne lavere

Det danske obligationsmarked ventes torsdag at åbne lavere for første gang i denne uge.

Det skyldes, at investorerne spekulerer i, at denne uges optur på obligationsmarkedet ikke kan retfærdiggøres med hensyn til udsigterne til rentestigninger fra Den Europæiske Centralbank.

Derudover har aktiemarkederne genfundet fodfæstet efter nogle nervøse handelsdage, og det vil mindske efterspørgslen efter de fastforrentede papirer.

Den tyske 10-årige bund future lå torsdag morgen 0,06 lavere i kurs 110,68 og indikerer dermed en svagt negativ åbning på det danske obligationsmarked.

- Den umiddelbare reaktion på obligationsmarkedet i denne uge har været en overreaktion, udtalte obligationsstrateg hos BNP Paribas i London, Alessandro Tentori, til Bloomberg News.

Obligationsmarkedet vil sive lidt fra det nuværende niveau, vurderede strategen.

Det amerikanske centralbankmedlem fra Philadelphia, Charles Plosser, holdte onsdag tale i London og nedtonede de seneste bekymringer i relation til det amerikanske sekundære lånemarked. Plosser udtalte, at boligmarkedet har stabiliseret sig, og at den økonomiske vækst vil vende tilbage til et højt niveau i slutningen af i år og til næste år.

Den japanske centralbank holdte natten til torsdag renten uændret på 0,5 pct., hvor otte medlemmer stemte for dette, mens et enkelt medlem stemte for en rentestigning.

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lukkede onsdag 0,14 point højere i kurs 95,99 med en effektiv rente på 4,58 pct.

Blandt realkreditobligationerne lukkede 4-35'erne 0,05 point højere i kurs 88,45 med en effektiv rente på 5,22 pct.

Den ti-årige amerikanske statsobligation lå torsdag morgen højere i kurs 95 19/32 i Asien. Onsdag lukkede den 15/32 lavere i kurs 95 15/32 med en effektiv rente på 5,09 pct.

Den 30-årige T-bond faldt 21/32 til 93 11/32 med en effektiv rente på 5,19 pct., mens den to-årige T-bond lukkede 3/32 lavere i 99 30/32.

Torsdag vil investorerne se frem til offentliggørelsen af månedsrapporten for juli fra Den Europæiske Centralbank. Investorerne vil lede efter spor på den fremtidige pengepolitik og forventningerne om den økonomiske vækst og pengepolitikken.

Investorerne har fuldt ud indkalkuleret en yderligere rentestigning fra ECB til september. Derudover offentliggøres der tal for industriproduktionen i eurozonen i maj. Ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News venter analytikerne en stigning på 1,0 pct. i maj og en stigning på 2,3 pct. på årsbasis.

På den anden side vil opmærksomheden rette sig mod to taler fra de amerikanske centralbankmedlemmer Randall Kroszner og Janet Yellen. De store amerikanske detailkæder præsenter endvidere salgstal for juni. Opgørelsen vil formentlig tiltrække sig meget opmærksomhed, netop på grund af at detailgiganterne Home Depot og Sears i denne uge sænkede forventningerne til helåret. Afsluttende præsenteres handelsbalancen for maj.

(RB-Børsen)