Dansk netværk af internationale bofællesskaber henter millioninvestering

Et dansk startup ved navn LifeX har netop fået en kapitalindsprøjtning i millionklassen fra en række prominente navne. På blot to år har LifeX opbygget bofællesskaber i flere forskellige europæiske storbyer, som er optimeret til at modtage expats.

Stifterne af LifeX, Sune Theodorsen og Ritu Jain, har nu hentet 56 mio. kr. til at fortsatte væksten i netværket af bofællesskaber. PR-foto/LifeX Fold sammen
Læs mere

Listen over ting, man mangler, når man flytter til et fremmed land, er lang. Eksempelvis er sengetøj, et socialt netværk og en fast bopæl typisk ikke blandt de ting, man har med i kufferten.

Det er den danske virksomhed LifeX sat i verden for at lave om på. På blot to år har virksomheden haft så stor succes, at den i dag har bofællesskaber i seks forskellige europæiske storby – en udvikling, som en ny kapitalindsprøjtning skal sikre fortsætter.

LifeX annoncerede fredag, at virksomheden har hentet 56 mio. kr. i en investeringsrunde, der skal gøre LifeX til det største netværk af moderne bofællesskaber for expats.

»Det er planen, at vi skal være til stede i de fleste storbyer rundt omkring i verden. Vores mål er, at alle skal føle sig hjemme, ligegyldigt hvor de er henne i verden,« siger LifeXs adm. direktør og medstifter, Sune Theodorsen.

Sune Theodorsen, CEO og medstifter, LifeX

»Vi har forsøgt at følge med den kæmpe efterspørgsel, der har været. Udfordringen er at finde lejligheder nok.«


Løste sit eget problem

LifeX er i dag et netværk af bofællesskaber, som typisk er det første hjem man har, når man flytter til et nyt land. Det giver mulighed for at få fast adresse, mens lejlighederne er optimeret til expats (personer, som bor i et andet land end sit hjemland), så der eksempelvis er håndklæder, sengetøj og køkkenting i lejlighederne, som er fuldt møbleret.

LifeX lejer lejlighederne og sætter dem i stand, så de passer til at være bofællesskaber for flere expats på en gang. På den måde følger der et socialt netværk med i lejligheden. Foruden de roomies, man bor med, er der også et stort netværk for alle LifeXs medlemmer i samme by, hvor der eksempelvis afholdes sociale arrangementer.

Ideen opstod for nogle år siden, da Sune Theodorsen selv flyttede til San Fransisco i Californien og mærkede, hvor svært det er at etablere sig i et nyt land. Da han flyttede hjem til Danmark lejede han derfor en stor lejlighed midt i København sammen med virksomhedens anden stifter, Ritu Jain.

»Vi tænkte, at vi ville teste det i et års tid, men lejligheden var allerede fuldt booket inden, vi åbnede. Den første person flyttede ind på en luftmadras, fordi han var træt at at flytte rundt i midlertidige løsninger som Airbnb,« siger Sune Theodorsen.

Global mobilitet og rent sengetøj

Foruden fuldt møblerede lejligheder og et dertilhørende socialt netværk, så er der også rengøringshjælp med i løsningen. I de danske lejligheder får beboerne endda skiftet sengetøj, så expatsene ikke skal bekymre sig om den slags.

Stifterne af LifeX, Sune Theodorsen og Ritu Jain, har nu hentet 56 mio. kr. til at fortsatte væksten i netværket af bofællesskaber. PR-foto/LifeX Fold sammen
Læs mere

På blot to år er LifeX vokset markant. Virksomheden har i dag 26 ansatte og hovedkontor i København. Blandt de ansatte er der 16 forskellige nationaliteter.

»Vi har forsøgt at følge med den kæmpe efterspørgsel, der har været. Udfordringen er at finde lejligheder nok. Yngre mennesker i dag er meget internationale, og der er en øget global mobilitet, så mange mennesker leder efter et hjem i byer, de ikke kender,« siger Sune Theodorsen.

Foruden København har LifeX bofællesskaber i Berlin, London, Paris, München og Wien. De har mere end 300 medlemmer fra mere end 50 forskellige lande fordelt i omkring 50 bofællesskaber.

Prominente investorer

Investeringen på 56 mio. kr. kommer fra flere forskellige sider. Særligt det tyske ventureselskab Cherry Ventures har ført an, mens københavnske Founders også har investeret. Der er også et amerikansk indspark fra TriplePoint Capital.

Derudover er også en række business angels hoppet med ombord. Det er bl.a. Unity-stifteren David Helgason, TAT-stifteren Hampus Jakobsson, Sophia Bendz, der var en af de første ansatte i Spotify, og partner ved Invesco Evan Darr.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan København er blevet et hotspot for udenlandsk arbejdskraft, som særligt kommer til byens mange spirerende iværksættervirksomheder.

En af udfordringer, der ofte bliver fremhævet, når der bliver rettet fokus mod de mange udenlandske talenter, som der i disse år bliver og flere af i København, er netop boligsituationen. For mange er det svært at finde et sted at bo og opbygge et socialt netværk, som netop er den problematik, LifeX søger at løse.

Ifølge en af investorerne er det netop også den udfordring, som har tiltrukket deres opmærksomhed til projektet:

»Vi bliver dagligt påmindet det problem, som LifeX løser. Vores portefølje af hastigt voksende startups slås alle med at hjælpe deres nye medarbejdere med at falde til i en by som Berlin. LifeX kombinerer en sans for design med et inkluderende community og høj komfort, hvilket gør det til et perfekt hjem for alle, der er i en ny by,« udtaler den stiftende partner i Cherry Ventures, Christian Meermann, i en pressemeddelelse.