Dansk nedtur i Counter Strike: Astralis er ude af VM

Begge danske hold er ude af verdensmesterskaberne i Counter Strike: Global Offensive inden slutspillet.

Astralis-kvintetten må rejse hjem fra USA uden trofæer i bagagen efter at være røget ud af årets vigtigste Counter Strike-turnering. Scanpix/Tariq Mikkel Khan Fold sammen
Læs mere

De forsvarende mestre Astralis kommer ikke til at løfte trofæet igen ved Eleague Major-turneringen i computerspillet Counter Strike: Global Offensive (CS: GO).

Det danske e-sportshold tabte mandag aften sin tredje kamp i mellemspillet og er dermed ude af turneringen før de afgørende kampe i slutspillet.

Danskerne var tvunget til at vinde opgøret mod amerikanske Cloud 9, men kom skidt fra start og tabte de første fem runder.

Astralis var bagud 6-9 ved pausen, da der opstod en kortvarig strømafbrydelse i hallen i Atlanta, USA.

Strømmen kom tilbage, men det gjorde det danske hold ikke. Cloud 9 vandt den indledende pistolrunde efter sidebyttet og de efterfølgende seks runder, så kampen endte 16-6.

Astralis har haft et tungt efterår, hvor holdet har måttet undvære sin normale snigskytte og stjernespiller, Nicolai »device« Reedtz, på grund af en stressrelateret mavesygdom.

»Device« vendte tilbage på holdet i en ny rolle ved Major-turneringen, der regnes for det uofficielle verdensmesterskab og årets vigtigste turnering.

Han var sit holds bedste i den afgørende kamp, men det var altså ikke nok til at sikre videre deltagelse i turneringen.

Også det andet danske hold, North, er ude af turneringen. Det stod klart allerede søndag efter tre nederlag i tre kampe - det ene af dem i danskeropgøret mod Astralis natten til søndag dansk tid.

Dermed er det op til Finn »Karrigan« Andersen at bære det danske håb videre. Han spiller for det USA-baserede Faze Clan, der har vundet sine tre første kampe i turneringen.