Dansk musikstjerne leverer rekordregnskab

Det er ikke dårligt at være frontmand i den danske popgruppe Lukas Graham.

Foto: EPA/ZOLTAN BALOGH HUNGARY OUT Fold sammen
Læs mere
Foto: ZOLTAN BALOGH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Mama said that is was quite alright,« synger Lukas Forchhammer, bedre kendt som forsangeren i Lukas Graham, i et gruppens af hits. Og hvis moderen talte om Lukas Forchhammers seneste regnskab i sangerens selskab Big Dream ApS, så har hun nok ret.

I 2016 tjente hitmageren 4,7 millioner kr. efter skat mod 1,7 mio. året før. Det står klart efter selskabet har offentliggjort sit regnskab for 2016. Lukas Forchhammer ejer 100 procent af Big Dream ApS.

I året hvor Lukas Graham turnerede i og havde stor succes i USA løb Forrchhammers bruttofortjeneste op i 15,6 mio. kr. En pæn stigning i forhold til 2015, hvor bruttofortjenesten kun nåede 3,8 mio. kr.

2016 har været så godt, at den unge rimsmed har udbetalt et udbytte på 1,7 millioner kr. til sig selv.  Og herefter er der en formue på 5,3 mio. kr. tilbage i selskabet.

Lukas Graham har det seneste år indtaget USA med storm, hvor gruppen har været nomineret til tre Grammy'er. Dog uden at vinde. Flere af gruppens sange har toppet hitlisterne, og det er specielt singlen »7 Years«, der har hjulpet Lukas Forchhammer mod toppen.