Dansk møbelkæmpe sender 500 mand hjem

Ordredyk får Tvilum til at sende flere hundrede mand fra maskinerne til skolebænken. Det sker efter fyringer og arbejdsfordeling.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Plademøbelproducenten Tvilum har på grund af overraskende lavt salg valgt at sende over 500 ansatte skiftevis på kurser - på den måde undgås fyringsrunder, som det midtjyske firma har haft flere af de senere år.

"Vi er gået fra at have haft et meget stærkt tredje kvartal til at få et meget lille fjerde kvartal. Møbelhusene har haft deres lagre pænt fyldt op her efter sommer, og de er derfor tilbageholdende med at komme med nye ordrer," forklarer administrerende direktør Peter Arndrup Poulsen til Midtjyllands Avis.

Tvilum i den lille by Faarvang ved Silkeborg lider ligesom det meste af den hjemlige møbelbranche hårdt under finanskrise og konkurrence fra lavtlønslande.

For præcis et år siden varslede Tvilum 70 fyringer, og tidligere i 2011 blev over 300 ansatte sendt på arbejdsfordeling, ligesom en fabrik er blevet lukket.

Virksomheden har netop indgået en aftale med sine ansatte om, at lønnen står stille. Sidste år omsatte Tvilum for 1,6 milliarder kroner og fik et underskud på 103 millioner efter skat.

Tvilum blev grundlagt i 1965 af ægteparret Egon og Lissi Kristiansen og var længe i familieeje. I 1996 blev 60 procent solgt til kapitalfonden Axcel, og 2000 blev virksomheden - længe kendt som Tvilum-Scanbirk - overtaget af amerikanske Masco.