Dansk modesucces konkurs

Det danske modehus Baum und Pferdgarten må dreje nøglen rundt. Virksomheden er gået konkurs men arbejder på at genstarte under nye økonomiske rammer.

Foto: Jakob Boserup/ Scanpix
Modebranchen har længe været hårdt mærket af finanskrisen, og onsdag måtte en af dansk modes store succeshistorier Baum und Pfergarten give op imod den økonomiske turbulens.

Modehuset skriver i en meddelelse, at en generel likviditetsmangel hos mange kunder har fået så alvorlige konsekvenser, at man i dag har måtte indgive konkursbegæring til skifteretten.

Der er dog fortsat håb for fans af den danske designduo, Rikke Baumgarten og Helle Hestehave, der står bag modehuset. Der forhandles nemlig lige nu om at fortsætte aktiviteterne i et nyt virksomhedsregi.

"Betal så"
Derfor satser duoen også på at kunne levere de efterårsvarer, der allerede er bestilt, ligesom designduoen fortsat regner med at kunne præsentere deres 2010 sommerkollektion indne for kort tid.

Konkursen kommer kun få uger før Copenhagen Fashion Week, der er den danske modescenes store udstillingsvindue til omverdenen.

Allerede før sidste års modemesse var der dog tegn på knas i den økonomiske maskine hos Baum und Pfergarten. Modehuset aflyste sit show, og pr-chef Christian Hansen forklarede det dengang således.

"Vi skulle bruge mange flere penge, end vi har. Vores to designere gider ikke gå på kompromis og lave noget halvhjertet. Det er ikke nogen hemmelighed, at hele vores branche ligger underdrejet. Vi blev reddet på målstregen sidste år, så 2009 skal vi bruge på at sunde os, før vi til 2010 kommer igen."

Men det nåede modehuset altså ikke.

”Vi er selvfølgelig kede af situationen ikke mindst på alle vores gode medarbejderes vegne, og håber vi kan tage så mange af dem som muligt med over i den nye virksomhed,” skriver Baum und Pferdgarten i meddelelsen, hvor de også opfordrer de kunder der endnu ikke har betalt for gamle varer til at komme til kassen og finde kronerne frem.