Dansk modemillardærs tyske forretning buldrer frem

Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen kan se tilbage på et rigtigt godt halvår i den store tyske netbutik Zalando, som han skød penge i for tre år siden.

Anders Holck Povlsen Bestseller. Anders Holch Povlsen. Ejer. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR Hans Christian Jacobsen

Anders Holch Povlsen, der ejer tøjfirmaet Bestseller, har siden 2014 ejet 10 procent af aktierne i Zalando, som han købte for godt to milliarder kroner. De penge kan vise sig at være godt givet ud, hvis man ser på halvårsresultatet for 2017 fra den tyske internetbutik.

I første del af 2017 er Zalandos omsætning vokset med over 20 procent, og er nu 2,08 milliarder euro, hvad der svarer til 15 milliarder kroner. Drifstresusltatet for halvåret lyder på 100 millioner euro eller 743 millioner kroner.

Tidligere har udfordringen for Zalando været at få tallene på bundlinjen til at følge med den store vækst i omsætningen.

Zalando er tysk ejet, men har alligevel et godt greb i de danske internetshoppere. Tidligere på året lå netbutikken i top på en liste over danskernes mest benyttede sider, baseret på en undersøgelse foretaget af Foreningen for Dansk Internethandel, FDIH.

Zalando er godt klar over, at det nordiske marked kommer til at spille en vigtig rolle i fremtiden, og har derfor også investeret i netop den region.

»Vi er glade for at se, at antallet af forbrugere fortsat vokser i den nordiske region. For at trænge endnu mere ind på markedet er det altafgørende at tilbyde et relevant og moderigtigt varesortiment såvel som at højne vores serviceniveau yderligere. Ved at tilføje lokale labels som Weekday til vores sortiment og prioritere bekvemmelighed – ved at etablere et nordisk varelager i Brunna i nærheden af Stockholm – sikrer det, at vi kan imødekomme de stigende krav fra vores danske kunder,« siger Zalandos nordiske chef, Kenneth Melchior i en pressemeddelelse.

Det er ikke længe siden, at Zalando rullede sin Zet-service ud i Tyskland, hvor den skal testes over en periode på tre måneder. Zet-kunderne kan mod ekstra betaling få levering samme dag, personlig moderådgivning og tidligere adgang til udsalgsvarer.

Anders Holch Povlsen ejer udover aktieposterne i Zalando også lidt under 30 procent af britiske Asos, mens hans investeringer i Danmark tæller online-supermarkedet Nemlig.com, butikskæden Normal, Bianco Sko og hvidevarekoncernen Whiteaway.