Dansk modehus flytter lager til Polen og massefyrer

Det børsnoterede modefirma SmartGuy flytter sit lager fra Jyderup til Polen. Det koster 120 medarbejdere på Sjælland jobbene.

Direktør Nicolai Kærgaard fra SmartGuy A/S med en ansat på lageret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Selvom det går godt for modefirmaet SmartGuy, flytter det nu sit lager fra Jyderup på Sjælland til Polen. Det sker ifølge ledelsen for at ruste virksomheden til fremtiden og skabe de rigtige forudsætninger for yderligere ekspansion og vækst i Europa. Det kræver yderligere lagerkapacitet.

”Konkurrencen indenfor e-handel i Europa bliver skærpet i disse år, og vi vil sikre os, at vi også fremadrettet er blandt de bedste i Europa. Når vi i dag sammenligner vores pakkeomkostninger med konkurrenterne, så ligger vi højere på grund af det danske lønniveau. Og det er ikke holdbart, når konkurrencesituationen spidses yderligere til i fremtiden,” siger SmartGuys adm. direktør Nicolai Kærgaard.

Udflytningen af lageret til Polen betyder opsigelse af 120 lagermedarbejdere i Jyderup.

"Ved at drive lageret ud af Polen sikres det, at SmartGuy er bedst pr. lønkrone i forbindelse med håndtering af ind- og udgående pakker sammenlignet med de primæ re konkurrenter. Det vil give en konkurrence­mæssig fordel," påpeger SmartGuy.

Udflytningen ventes at bidrage med en årlig besparelse på 25 mio. kr. med virkning fra 2014 og koncernens EBITDA margin vil strukturelt blive forbedret med 5 pct. som følge af udflytningen.

Omkostningerne ved flytningen løber op i 20 mio. kr. og de omkostninger vil blive hensat som særlige poster i regnskabsåret 2012/13. SmartGuy vil endvidere nedskrivne på sine ejendomme i Danmark med 20 mio. kr. med virkning for regnskabsåret 2012/13.

SmartGuy har købt en næsten færdigbygget bygning i Polen, og forventer, at bygningen er fuldt klar pr. 1. juli. Investeringer i nyt lager og nyt driftsmateriel i Polen udgør 55 mio. kr.