Dansk modeeksport når rekordniveau

Mens Københavns modeuge står for døren, så kan branchen glæde sig over, at eksporten af modetøj når nye højder. Eksporten steg syv procent i 2014 i forhold til året før.

Foto: Jeppe Bjørn Vejlø
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eksporten af dansk modetøj har aldrig været højere.

Sådan lyder det glade budskab fra brancheorganisationen Dansk Mode & Textil, som kan berette om en vækst i eksporten på syv procent i 2014 i forhold til året før og en samlet omsætning på godt 40 milliarder kr.

Optimismen er stor i modebranchen forud for den københavnske modeuge, som begynder onsdag. Hele 60 procent af Dansk Mode & Textils medlemmer forventer således en lille eller betydelig fremgang i salget det kommende halve år, mens 16 procent forventer tilbagegang. Det er eksporten, især til Tyskland, som virksomhederne sætter deres lid til.

»De danske modevirksomheder har for flere år siden erkendt, at væksten skal hentes på eksportmarkederne, og derfor er internationaliseringen af virksomhederne blevet intensiveret i løbet af de seneste ti år. Den støt stigende eksport viser med al tydelighed, at det øgede internationale fokus betaler sig,« siger adm. direktør i Dansk Mode & Textil Thomas Klausen.