Dansk mode slår eksport-rekord

Med en stigning i eksporten på 11,4 procent, lå der i 2010 mere danskdesignet tøj på udenlandske hylder end nogensinde før. Forrest i feltet ligger branchen største spillere anført af Bestseller og IC Companys.

Fra modeugen 2010 Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bøje Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder meldingen fra brancheforeningen Dansk Mode & Textil dagen før den københavnske modeuge skydes i gang. Det skriver Dagbladet Børsen.

Dansk eksport af beklædning nåede i 2010 op på 21,8 milliarder efter at have udgjort 19,6 milliarder i 2009.

Især tyskerne har i langt højere grad kastet sig over dansk tøj. Eksporten til naboen mod syd er steget med hele 21 procent fra 2009 til 2010, og når dermed op på 5,1 milliard kroner.

"Det er en superglædelig udvikling, vi ser i eksporten. Fremgangen er primært trukket af branchens store virksomheder som Bestseller og IC Companys, og det er i første række på branchens suverænt største marked, Tyskland og det næststørste, Sverige, at forbrugerne har købt mere dansk," siger eksportchef i Dansk Mode & Textil, Michael Hillmoes til Dagbladet Børsen.

Mens eksporten slår rekord ligger den samlede omsætning i tekstilbranchen på samme niveau som for 3-4 år siden efter et dyk i 2009.

I 2010 vendte udviklingen igen med en stigning på 9,4 procent til 23,3 milliarder kroner.

Tre ud af fire medlemmer af Dansk Mode og Textil venter fremgang i salget i 2011, mens hver fjerde virksomheder regner med at ansatte mere personale.

Branchens udfordringer bliver forsigtige danske forbrugere, pres på likviditeten og stigende priser på råvarer og arbejdskraft.

En analyse fra revisionsfirmaet Deloitte viser, at kun 45 procent af virksomhederne har formået at få overskud i hvert af deres seneste tre regnskabsår.