Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Hovedprisen i Nordens største prisuddeling til iværksættervirksomheder er tildelt den danske IT-virksomhed Realm.io.
I alt var tre danske virksomheder blandt vinderne i finalen i »Nordic Startup Awards«, som tirsdag aften blev afholdt i den islandske hovedstad Reykjavík. Clearhaus, som arbejder med onlinebetalinger i konkurrence med Nets, vandt prisen som iværksættervirksomheden med størst potentiale for vækst, mens Rainmaking Loft, som sørger for husly til lovende teknologiiværksættervirksomheder, fik prisen for bedste kontorfællesskab.
Det var fjerde gang, at de mest succesfulde iværksættere i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island blev kåret. I alt var 737 virksomheder nomineret, og der blev afgivet flere end 24.000 stemmer i hvert af de fem nordiske lande.
Realm.io står bag en database, der kan bruges på både Android- og iOS-mobiltelefoner. Den bruges blandt andet af virksomheder som Nike, Starbucks, Vine, Cisco og det amerikanske sikkerhedsministerium.
Norden bliver sat på landkortet
Realm blev stiftet af Alexander Stigsen og Bjarne Christiansen, som er barndomsvenner og var udviklere hos den finske mobilgigant Nokia, hvor de arbejdede med at gøre datalagring mere effektivt på telefonerne. Selskabet er stiftet i 2011 og har rejst 29 millioner dollars fra blandt andre Andreessen Horowitz og Crunchfund.
Tidligere har danske Falcon Social vundet hovedprisen som årets nordiske iværksætter.
Kim Balle, der er administrerende direktør for og medstifter af »Nordic Startup Awards« og pendanten »Global Startup Awards«, glæder sig over de mange kandidater af høj kvalitet og med en god balance mellem virksomheder, som sælger til private kunder og til erhvervskunder.
»Interessen har været enorm, og konceptet har spredt sig til Sydøstasien, Indien og Centraleuropa. Det hele er startet og styret fra Danmark, og det er med til at markedsføre Norden som et alternativ til Silicon Valley og til at tiltrække endnu flere af de talenter, som startupmiljøet tørster efter,« siger han.
I alt blev der uddelt 14 priser. Heraf gik to til Island, fire til Sverige, fire til Finland og en til Norge.