Dansk milliardkoncern smider fire ansatte på porten i svindelsag

Danmarks største installationsvirksomhed, Kemp & Lauritzen, bortviser nu fire medarbejdere i en sag om svindel med indkøb af IT-udstyr. I en pressemeddelelse begrunder selskabet bortvisningen med, at der har været »ledelsesmæssige svigt i kombination med brud på virksomhedens interne retningslinjer.«

Peter Kaas Hammer, adm. direktør hos Kemp & Lauritzen, har iværksat en advokatundersøgelse med henblik på at finde ud af, om der er grundlag for en politianmeldelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR, Kemp & Lauritzen

Spillet er ude for fire medarbejdere, der siden begyndelsen af maj har været midlertidigt suspenderet i milliardkoncernen Kemp & Lauritzen.

Den store installationsvirksomhed oplyser torsdag i en meddelelse, at fire ansatte er fortid i selskabet.

»Ledelsesmæssige svigt i kombination med brud på virksomhedens interne retningslinjer, har torsdag fået direktionen i Kemp & Lauritzen til at bortvise fire medarbejdere,« skriver selskabet.

Fem medarbejdere har i en måneds tid været suspenderet i Kemp & Lauritzen i en sag, der handler om svindel med indkøb af IT-udstyr.

I april blev selskabets ledelse gjort opmærksom på, at der havde været uregelmæssigheder ved indkøb af IT-udstyr i form af mobiltelefoner og tablets.

Herefter iværksatte selskabet en advokatundersøgelse, som nu er afsluttet. Og det er resultatet af den undersøgelse, der torsdag får Kemp & Lauritzen til at smide fire ansatte på porten.

Installationskoncernen oplyser, at det samlede beløb er opgjort til i alt cirka 270.000 kroner, hvoraf størstedelen – cirka 186.000 kroner – vedrører mobiltelefoner og tablets.

Kemp & Lauritzen oplyser derudover, at advokatundersøgelsen har afdækket, at der er blevet brugt penge på restaurantbesøg, »hvor en og samme kontaktperson blev bespist og beværtet på ekstravagant vis i alt syv gange.«

Peter Kaas Hammer, topchef i Kemp & Lauritzen

»En lille håndfuld betroede medarbejderes mangel på ledelsesmæssig dømmekraft og ordentlighed skal ikke have lov at bringe virksomhedens omdømme i fare.«


Samtidig er der fundet få eksempler på, at der »uretmæssigt har været ydet medarbejderlignende rabatter til ansatte i Bygningsstyrelsen,« lyder det.

»For mig handler den her sag hverken om mobiltelefoner, tablets, restaurantbesøg eller usædvanlige rabatordninger til udenforstående. Der er tale om noget langt mere alvorligt – nemlig om etik og moral og dermed i sidste ende om virksomhedens ve og vel. En lille håndfuld betroede medarbejderes mangel på ledelsesmæssig dømmekraft og ordentlighed skal ikke have lov at bringe virksomhedens omdømme i fare. På advokaternes råd skrider vi derfor både straks og også meget konsekvent ind,« siger Kemp & Lauritzens topchef, Peter Kaas Hammer, i en meddelelse.

Peter Kaas Hammer oplyser samtidig, at advokatundersøgelsen også havde til formål at afdække, hvorvidt der var baggrund for en politianmeldelse af de pågældende medarbejdere.

Det fandt advokaterne »dog ikke et sikkert grundlag for,« skriver selskabet.