Dansk milliardær stifter fond til afrikanske iværksættere

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har stiftet en fond, som skal give økonomisk støtte til iværksættere i Afrika og fattige områder i Indien og Kina.

Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har stiftet en fond, som skal give økonomisk støtte til iværksættere i Afrika og fattige områder i Indien og Kina. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestseller-ejer og milliardær Anders Holch Povlsen vil give iværksættere i Afrika og fattige områder i Kina og Indien mulighed for at skabe forretning med økonomisk bidrag fra den jyske hede.

Til det formål har han netop stiftet Bestseller Foundation, som har til formål at yde et bidrag til at bekæmpe fattigdom ved at investere i og yde lån til projekter og virksomheder, der kan generere arbejdspladser, vækst og udvikling til gavn for mennesker i nød.

Anders Holch Povlsen er selv formand for Bestseller Foundations bestyrelse.

»Ved at give lån og kanalisere kapital ønsker Bestseller Foundation at opmuntre fremtidige partnere til at tage mere ansvar og forfølge vækst og udvikling af deres virksomheder, hvilket i sidste ende vil hjælpe folk til at hjælpe sig selv,« udtaler Anders Holch Povlsen i en meddelelse.


Selvom der i områder i Afrika og landdistrikter i Indien og Kina hersker ekstrem fattigdom, er der også driftige folk med forretningsidéer og muligheder for at skabe arbejdspladser. Projekterne har ifølge direktør for Bestseller Foundation, Kristian Sloth Petersen, brug for støtte og partnere for at kunne vokse, og det er her, den nye fond skal træde til.

»Vores motto er »helping people help themselves«. Hvis det hele skal blive bæredygtigt, kræver det, at de folk, man samarbejder med, selv har hånden på kogepladen,« siger Kristian Sloth Petersen og understreger, at fonden er internationalt forankret.

Den nye Bestseller-stiftelse vil fokusere på at yde lån og investere i projekter som forarbejdning af fødevarer og agro-virksomheder og miljøprojekter, der kan være med til at skabe bæredygtig værdi i områderne, og der vil kun blive givet tilskud og donationer, hvis det er yderst nødvendigt.

Anders Holch Povlsens forældre og stiftere af Bestseller, Troels og Merete Holch Povlsen, stiftede i 1995 Bestseller-fonden, som siden har støttet kulturelle, sociale og velgørende formål i Danmark og udlandet. De igangværende projekter i fonden vil fremover blive håndteret i Bestseller Foundation, og Troels og Merete Holch Povlsen vil finde et andet navn til »den gamle« Bestseller-fond.

Selskabskapitalen i Bestseller Foundation udgør godt 25 millioner kroner, men der vil løbende komme mere kapital til fra Bestseller A/S, oplyser Kristian Sloth Petersen.