Dansk lufthavn skifter navn - vil op i højere luftlag

Efter mere end 16.000 forslag har en midtjysk lufthavn fået nyt navn, som skal bidrage til at skabe vækst og udvikling.

Foto: Preben Madsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Karup Lufthavn får nu nyt navn som led i en offensiv strategi, der skal udbrede kendskabet til Danmarks sjettestørste lufthavn.

Lufthavnen kommer i fremtiden til at hedde Midtjyllands Lufthavn på baggrund af en analyse af lufthavnens situation og muligheder.

Årsagen til navneskiftet er, at mange passagerer ofte ikke skal langt fra Karup, før destinationen er ukendt. Det giver færre tilrejsende, fordi de ganske enkelt ikke ved, hvor Karup Lufthavn er.

»Det har bestemt ikke været nemt. Med så mange meninger og følelser på spil, var det ikke et valg, vi kunne træffe hurtigt. Men med navnet Midtjyllands Lufthavn, syntes jeg, at vi opfylder vores mål og mission for fremtiden for lufthavnen,« siger lufthavnsdirektør Frans Bjørn-Thygesen i en pressemeddelelse.

Mange borgere er utilfredse

​Ejeren af flyselskabet Danish Air Transport, Jesper Rungholm, forklarer, at han bakker fuldt op omkring valget af det nye navn.

»Det vil placere lufthavnen geografisk, som jo har været en af de udfordringer, vi også har oplevet, når ruten bliver markedsført. Meget tyder på, at bestyrelsen og ejerkommunerne har truffet en rigtig beslutning. Der er nu så meget vækst i passagerantallet, at vi har indsat flere afgange fra uge 44, så jeg er meget optimistisk for den kommende periode,« siger Jesper Rungholm.

Siden det i august har lagt fast, at Karup Lufthavn skulle skifte navn, har der været en del debat. Mange lokale indbyggere ville nemlig gerne bevare det gamle navn, hvilket formand for bestyrelsen for lufthavnen og borgmester i Holstebro, Hans Christen Østerby, sagtens kan forstå:

»Lufthavnen har heddet det samme i så mange år, og derfor naturligt forbundet med følelser – ikke mindst for de lokale. Men nu var tiden moden til at slå en streg i sandet og en gang for alle få placeret vores glimrende lufthavn på landkortet. Og med det nye navn er jeg helt sikker på, at det vil bidrage til at kendskabsgraden vokser – især uden for Midtjylland,« siger Hans Christen Østerby.