Dansk løbe-app et mega-hit

Sådan nåede Endomondo ny milepæl. Tre millioner har nu hentet dansk trænings-app.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For et lille år siden beskrev ComON, hvordan et pludseligt spring til 350.000 brugere fik danske Endomondos servere til at stå af. Nu skal den danske sportstracker håndtere helt andre mængder data. Det skriver Comon.dk

Mandag hentede "endo" nummer tre million nemlig Endomondo-applikationen. På hjemmesiden, i Endomondos sociale community, er der 1,3 millioner registrerede brugere.

Det fortæller medstifter af Endomondo, Mette Lykke, til ComON.

"Jamen, jeg tror i høj grad, at det, der driver det, er, at vi kravler op i listerne på de store appstores," siger Mette Lykke.

Hos Android Marked, hvor over en million har hentet app'en, ligger Endomondo i top ti under kategorien sundhed og fitness. Hos Blackberry, hvor 750.000 har downloaded app'en, er Endomondo den mest populære fitness-app globalt.

Bagefter kommer platformene iPhone og Symbian, sidst Windows Phone, Windows Mobile og Java

"Java og Mobile forventer vi ikke vækst på. Det er ligesom ikke der, det sker. Iphone er ved at komme ret godt med," siger Mette Lykke.

I har tidligere ikke været så langt fremme på iPhones platform. Hvordan øger i væksten dér?

"Jamen, det er noget med, at vi har opprioriteret udviklingen på iPhone-app'en. Vi lancerer hyppigere features. Det giver bedre og bedre ratings, og dermed bliver det en god spiral, hvor der kommer flere downloads, og så fortsætter vi opad," vurderer Mette Lykke.

De fleste brugere bor i dag på den anden side af Atlanten. USA står for 25 procent af downloads, derefter England, Danmark, Kina, Frankrig, og så Tyskland, Spanien og Italien og øvrige europæiske lande.

Endomondo regner fortsat med at nå breakeven i år, så firmaet begynder at give overskud. Selv om Endomondo har ansat ekstra kræfter, så oplever de ifølge Mette Lykke et bedre salg i den tilknyttede webshop end forventet. Webshoppen åbner også snart i USA. Samtidig er firmaet gået i gang med at lave virksomhedskoncepter, hvor i første omgang Arbejdernes Landsbank i Danmark og Kimberley-Clark i USA bruger Endomondo-platformen til at få mere sunde medarbejdere.

"Sidst på året skulle virksomhedskonceptet gerne stå for en meget betydelig del af vores indtægter, i hvert fald over halvdelen," siger Mette Lykke.

Og serverne? De står hos Jaynet i Glostrup, er dedikerede, og efter sidste sommers serveroverbelastning arbejder Endomondo hele tiden på at sætte nye op og optimere forholdene for dataflowet, så Endomondo ikke rammer muren igen.