Dansk kornkæmpe solgt for milliardbeløb

Kornselskabet Cimbria er blevet solgt af den britiske kapitalfond Silverfleet Capital til den amerikanske landbrugsgigant Agco for 2,3 mia. kr.

Kornselskabet Cimbria er blevet solgt af den britiske kapitalfond Silverfleet Capital til den amerikanske landbrugsgigant Agco. Arkivfoto: Landbrug i Rumænien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den britiske kapitalfond købte Thisted-firmaet i 2013 for 1 mia. kr., og har derfor mere end fordoblet sin investering efter salget til amerikanske Agco, som vil være den fjerde ejer på 10 år. Tidligere ejere var den svenske kapitalfond EQT og siden danske Axcel, som også selv fordoblede sin investering efter salget til Silverfleet.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Ejerskabet med kapitalfonde har gjort, at vi har kunnet investere i butikken på en måde, man ikke kunne med en familie som ejer. Over årene har det udviklet forretningen til at være mere effektiv og til at have en bredere rækkevidde, og det har været positivt, siger Søren Overgaard, administrerende direktør i Cimbria, til Børsen, og tilføjer, at salget til Agco vil give nogle gode synergieffekter, som vil give selskabet større geografisk rækkevidde.

De nye ejere hos Agco er da også langt fra grønne inden for landbrug. Alene i første kvartal omsatte den Georgia-baserede koncern for omkring 11 mia. kr., og den sidder samlet på 51 pct. af salget af landbrugsmaskiner i Europa-Mellemøsten-Afrika-området, skriver Børsen.