Dansk klageregn over Thule-udbud

Både Per Aarsleff, MT Højgaard-selskabet Greenland Contractors og Copenhagen Arctic klager nu over afgørelsen i det omstridte udbud på Thule-basen.

Thule-basen set fra oven. Arkivfoto: Bjarke Ørsted Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kun registrerede danske eller grønlandske virksomheder kan få kontrakten på drift og vedligehold af basen. Ikke desto mindre er den amerikansk forsvarsvirksomhed Vectrus blevet tildelt den syvårige kontrakt gennem sit datterselskab i Hellerup, der ingen aktiviteter har i Danmark.

Det amerikanske klagenævn, The General Counsel, som er den amerikanske pendant til det danske Udbudsklagenævn, skal nu behandle klagen inden for 100 dage. Det skriver Jyllands-Posten.

- Vi har protesteret, fordi vi mener, at den virksomhed, man har tildelt kontrakten, ikke opfylder kvalifikationskravene, siger Peter Kofoed, der er direktør i Greenland Contractors.

-Vi kan ikke acceptere, at klare krav i udbudsmaterialet er tilsidesat, tilføjer Copenhagen Arctic-direktør Jeppe Handwerk.

I dag sidder MT Højgaard på Thule-kontrakten gennem Greenland Contractors, som den danske entreprenørvirksomhed ejer sammen med det grønlandske selvstyre. Kontrakten løber frem til 30. september 2015, og tabet af kontrakten vil koste MT Højgaard et trecifret millionbeløb om året.