Dansk kapitalfond køber Koglen tilbage

Lampekoncernen Louis Poulsen er igen dansk ejet, efter at kapitalfonden Polaris har købt virksomheden bag de ikoniske Poul Henningsen- og Arne Jacobsen-lamper tilbage fra svækket italiensk koncern.

Søren Schøllhammer, direktør i Louis Poulsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En dårlig handel. Den italienske lampekoncern Targetti Sankeys opkøb af danske Louis Poulsen i 2007 kan ikke karakteriseres anderledes. I 2007 købte italienerne den ikoniske lampeforhandler for 1,25 milliarder kroner af den danske kapitalfond Polaris.

Kort efter ramte finanskrisen Targetti Sankey hårdt, og syv år efter købet har italienerne nu valgt at trække stikket og sælge Louis Poulsen tilbage til Polaris. Til lidt en pris, der kun svarer til lidt over halvdelen af det, de købte virksomheden for i 2007.

Det skriver Børsen.Parterne vil ikke bekræfte salgets værdi, men ifølge avisens oplysninger koster det Polaris cirka 700 millioner at købe Louis Poulsen tilbage.

»Vi skal indhente det efterslæb, der er opstået under de sidste syv års ejerskab. Vi ser det som en fantastisk, dansk kvalitetsvirksomhed, som har brug for mere næring, og så er der ny vækst at hente. Vi skal helt klart have løftet toplinjen. Og så er jokeren, om vi også kan få lidt konjunkturmæssig medvind på et tidspunkt,« siger Allan Bach Pedersen, der er partner i Polaris, til Børsen.

Louis Poulsen omsatte i 2013 for cirka 675 millioner kroner. De nye ejere drømmer nu om at nå en milliardomsætning i de kommende år, selvom det vil kræve massive investeringer.Louis Poulsens to danske direktører, Søren Schøllhammer og Hans Lindeberg, ser frem til det nye, danske ejerskab.

»Det er stærkt motiverende at få Louis Poulsen tilbage på danske hænder, og også at vi får en ejer, vi kender,« siger Søren Schøllhammer til Børsen.Det to direktører håber, at tilbagekøbet kan bane vejen for et comeback i England, hvis marked Louis Poulsen for et par år siden var nødt til at trække sig fra.