Dansk kabinepersonale: "Vi vil i dialog med ledelsen"

Fagforbundet CAU, der repræsenterer det danske kabinepersonale hos SAS, er bekymret over konsekvenserne af den nye spareplan, men parat til at gå i dialog med ledelsen.

SAS-ansatte må regne med lavere lån og dårligere arbejdsvilkår i fremtiden. Alligevel er de kabineansattes forbund, CAU parat til dialog med ledelsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS BECH ANDERSEN
Umiddelbart virker det ikke som om, at SAS' kabinepersonale har fundet stridsøsken frem, efter at SAS her til morgen har varslet massive besparelser.

Med spareplanen har SAS-ledelsen lagt op til ændringer i de ansattes overenskomster, som både medfører forringelser i løn og pension og betingelserne for arbejdstider. Men CAU er alligevel indstillet på dialog, lyder det i en pressemeddelelse på forbundets hjemmeside.

"Vi har deltaget i en række informationsmøder med SAS om situationen i selskabet og vi afventer nu at ledelsen, inviterer os til en dialog om fremtiden, skriver forbundet og fortsætter:

"Vi indgik en ny overenskomst for blot 4 måneder siden, hvor vi endnu en gang ydede selskabet akut førstehjælp, ved både at acceptere 0 procent i lønstigning og 11,5 måneders løn i 2012 og 2013, for hvad der samlet set svarer til 24 måneders arbejde - den aftale er fortsat gældende. Når det er sagt, er vi selvfølgelig villige til at lytte til ledelsen og de udfordringer, som de mener ligger til grund for den aktuelle situation," skriver CAU.

Forringer medarbejdernes vilkår

Fagforbundet lægger dog ikke skjul på, at man er klar over, at spareplanen vil gøre ondt på medlemmerne.

"Vi fokuserer naturligvis først og fremmest på vores medlemmer og er bekymrede over de konsekvenser, det vil få for vore medlemmer, hvis ledelsen virkelig mener det, som fremgår i den svenske presse, skriver CAU og fortsætter:

"Vi er optaget af, at opretholde den kvalitet som kunderne efterspørger og som vi alle sammen skal leve af. Derfor håber vi også, at ledelsen vil indgå i en konstruktiv dialog om dette," lyder det.